);
Breaking News

Lav Dušan pojeo jednog od lavića

Bor, 2. jul

U borskom zoo-vrtu preživelo jedno mladunče, piše današnji Blic.

Nekoliko dana nakon što je na svet donela dva lavića, lavica Kjara je jedno mladunče izbacila iz kaveza. Dok je bdila nad njima u kavezu, nije se odvajala od njih, ali kako je počela da izlazi napolje, odbacila je prvo jedno, a nekoliko dana kasnije i drugo mladunče. Kada je prvu malenu životinju odbacila, lav Dušan je istog trenutka pojeo svoju bebu – rekao je direktor borskog zoo-vrta Klime Bitkoski.

Neočekivan ishod Bitkovski objašnjava činjenicom da je Dušan prvi put postao otac i da nema iskustva kao lavica Kjara. Nagon za parenjem je ipak pobedio i majčinski instinkt lavice, kaže Bitkovski.

Da se ne bi ponovio slučaj sa prvim mladunčetom, angažovana je uprava zoo-vrta, pa je mala lavica spasena sigurne smrti.

– Kada sam video da odbacuje i drugo mladunče, odmah sam reagovao i sa radnicima sklonio mladunče na sigurno mesto, van domašaja lavice Kjare i lava Dušana. Trenutno se o njemu brine Andrija Rajičić, veterinarski tehničar zoo-vrta – kaže Bitkoski.

Malu lavicu Rajičić čuva u svom stanu i ona uspešno napreduje. Na tom mestu će i ostati u narednih mesec dana, dok potpuno ne ojača i bude spremna za povratak u zoo-vrt.

– U mom stanu je već 11 dana. Hranim je specijalnim mlekom za mačke na svakih šest dana. Preko skoro celog dana voli da spava, a noću je budna, ali to ne predstavlja problem jer je mirna i prava beba. Redovno se budim oko dva sata posle ponoći i u pet izjutra kako bih nahranio životinjicu, a onda zajedno nastavimo da spavamo u mom krevetu – priča Rajičić.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama