);
Breaking News

DSS Bor: Zašto je predsednik Opštine prekršio zakon?

Bor, 9. jul

Saopštenje za javnost DSS Bor povodom osnivanja Odbora za uređenje ulice Moše Pijade 

Rešenjem o obrazovanju Odbora za uređenje ulice Moše Pijade u Boru gde je sam sebe imenovao za predsednika Odbora,  predsednik opštine Bor je prekoračio svoja ovlašćenja, prekršio Zakon i Statut opštine Bor. Postavlja se pitanje, da li iz neznanja ili namerno pod pritiskom i zarad nekih „viših“ ciljeva.

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Boru  želi da podseti građane da ovo nije prvi put da aktuelna vlast krši zakon i daje loš primer građanima. Postavlja se pitanje na osnovu kojih merila će ovaj mešoviti Odbor izneti „validan“ stav po mnogim pitanjima, a po pitanju uređenja u ulici Moše Pijade ako se ima u vidu da pomenuti Odbor čine osobe koje nikako ne mogu biti stručna za zadatak koji imaju. Nejasno je kojim merilima se predsednik opštine Bor rukovodio pri obrazovanju Odbora kada u njemu nema ni jednog urbaniste.  Stručnost sigurno nije bila merilo. Zašto nema ni jednog građevinca ili arhitekte u Odboru? O departizaciji nema ni govora.

Da li je po sredi puko ispoljavanje moći u najgorem obliku?!  Opštinska uprava i Odeljenje za urbanizam, građevinske i komunalne poslove se ovde dovode u neprijatnu poziciju jer moraju da se rukovode stavom ili mišljenjem manje stručne grupe ljudi.  Doduše, ni dosad se nisu mnogo pitali. Primer su brojni objekti izgrađeni bez ikakvih urbanističkih akata.

DSS opet upućuje apel opštinskoj vlasti da obezbedi cisterne sa vodom u najprometnijim delovima grada.

Takođe, selo Gornjane je u velikom problemu zbog nedostatka vode.  Pred izbore, na kojima je  pobedio kandidat vlasti, obećano im je 5 km. vodovodne mreže. Niko ne brine zbog toga. A i zašto bi se vlast brinula. Selo je udaljeno od Bora a i izbori su prošli. Obećanja i radovanja su ostala…

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama