);
Breaking News

Radnici „Energoprojekta“ prekidaju rad na novoj topionici zbog aerozagađenosti, a naši ostaju da se truju

Bor, 13. jul

 

Upozorenje i zahtev direktoru RTB-a Bor Blagoju Spaskovskom da se obezbede  podjednaki uslovi za rad našim i radnicima sa strane i da se ne „štedi“ na rekreaciji topioničara i rudara

ZAHTEV

Obraćamo se vama da rešimo krajnje jednostavan problem koji  direktor TIR-a Boban Todorović očigledno  ne želi ili  ne sme  da reši bez vašeg odobrenja. Do sada je dvesta radnika  TIR-a i RBB-a o trošku sindikata  Nezavisnost koristilo četvorodnevnu rekreaciju  u „Apartmanima Kopanik“ u Brzeću  na čistom vazduhu na 1.100 metara nadmorske visine.Ovo je bila obaveza  poslodavca koja je zbog besparice spontano obustavljena pre dvadesetak godina.RBB redovno obezbeđuje autobus za svoje radnike dok direktor TIR-a to ne želi.

Po rečima radnika koji su ikoristili ovu rekreaciju ovo je pravi potez da se barem na nekoliko dana  sklone iz zagađene radne i životne sredine koja je svakim danom sve gora. Radnici Energoprojekta obustavljaju rad na modernizaciji topionice kada granične vrednosti pređu dozvoljene koncentracije sumpordioksida, jer ne žele da se njihovi  radnici truju  bez obzira što su znali uslove rada i prihvatili rok za završetak  radova na modernizaciji  topionice, dok  pritom naši radnici rade  i prekovemeno.I kada našim radnicima omogućimo da te mukotrpno zarađene dane  iskoriste za rekreaciju, a poslovodstvu ostavljamo obavezu da obezbedi  samo autobus, onda  direktor TIR-a Boban Todorović kaže da ga uopšte „ne interesuju ni radnici ni rekreacija“. To je pravi bezobrazluk i blaže reči ne postoje za ovaj postupak. Njega i ne interesuje mesto direktora u TIR-u i već je više puta naglasio da već ima obezbeđen posao u kompanijama sa kojima sarađujemo, pa odatle i takav odnos prema radnicima i bezobzirnost.

Zahtev je jednostavan: trebalo bi da se obezbedi  autobus za grupu od pedeset radnika koji odlaze na rekreaciju 26.jula, plati autobus  za prethodnu junsku grupu  i da se dani rekreacije radnicima računaju kao plaćeno osustvo. Postoji mnogo opravdanih razloga da od buduće Vlade zahtevamo smenu određenih ljudi u poslovodstvu, pa i direktora TIR-a Bobana Todorovića, što ćemo bez obzira na ishod  posle ovakvog odnosa prema radnicima  učiniti javno i transparetno.

Odbor sindikata Nezavisnost TIR-a , predsednik,  Dragan Jankucić, dipl ing teh.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama