);

ULIČNA AKCIJA O RADU NA CRNO

 

Ulična akcija o problemu  rada na crno biće održana na platou ispred Doma kulture u Boru, u utorak, 17. jula, sa početkom u 18.30 časova

Aktivisti Timočkog kluba iz Knjaževca i Resurs centra Majdanpek će tom prilikom deliti informativni materijal građanima i razgovarati sa njima sa ciljem da prikupe njihove lične priče i iskustva. Takođe, aktivisti će informisati građane o činjenicama vezanim za rad na crno i pružiti im informacije o zakonskim rešenjima i mehanizmima. Građani će moći na licu mesta da potpišu Deklaraciju kojom se zahteva dostojanstven rad u Srbiji.

Procene govore da danas na crno u Srbiji radi između trista hiljada i milion građana, ali uprkos njihovom velikom broju još uvek ne postoji dugoročno i održivo rešenje za ovaj problem.

Narednih dana ulične akcije će biti održane i u Negotinu, Kladovu, Majdanpeku i Pirotu. Ove akcije  deo su projekta „Dostojanstven rad za svakog“ i kampanje „Crno na belo – Zajedno smo glasniji“, koju su pokrenuli aktivisti šest nevladinih organizacija. Cilj kampanje  je da se podizanjem svesti i znanja u domaćoj javnosti stvori podrška za agendu dostojanstvenog rada kao jednog od bitnih uslova za društveno-ekonomski razvoj u Srbiji.

Za dodatne informacije: Anđelka Marković (andjelka@centaronline.org), savetnica za PR na projektu “Dostojanstven rad za svakog ”, Fondacija Centar za demokratiju, 011/3627 780 ili 011/3627 790.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !