);
Breaking News

Bogićević, ipak, sarađuje sa državnom kompanijom RTB Bor

 

Bor, 20. jul

Autor: M.C.

Sinoćna TV izjava vlasnika šabačkog “Farmakoma”, Miroslava Bogićevića, povodom još nerazjašnjene i volšebne kupovine 50 odsto akcija “Politike”, da ova transakcija nema nikakve veze sa njegovim poslovanjem, kao i da nikada nije sarađivao sa državnim javnim preduzećima i firmama, ne “drži vodu” – saznajemo u dobro obaveštenim izvorima u Boru. U tom gradu kruži priča da Bogićević sa RTB Bor ( državna firma) godišnje obrne više od 50 miliona evra.On prodaje borske katode bakra, ali i kugle za borske flotacije. Istovremeno, neke lokalne, borske fabrike za preradu moraju unapred da plaćaju katode RTB-u ili da se snabdevaju u inostranstvu.

U Boru je opšte poznato da su rudari borskih rudnika iz sastava RTB-a izdašno pomagali u otvaranju i eksploataciji Bogićevićevog rudnika zlata Lece kod Medveđe. U tom rudniku je prosečno 4-5 grama zlata u toni rude, što je zadovoljavajuća izdašnost.

– U ovoj zemlji, pogotovu u Timočkoj krajini iole obavešteniji znaju da su Bogićević i Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor, kao i Dušan Petrović iz DS-a ,veliki prijatelji i  dobri saradnici po raznim osnovama, pa i političkim. Zašto to da se krije, utoliko pre ako su, po saopštenjima iz DS-a i izjavama Miroslava Bogićevića, poslovi čisti-pitaju se poznavaoci prilika u Boru.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama