);
Breaking News

Saša okuplja kuvarsku elitu

Bor, Knjaževac, 1. avgust

Međunarodna roštiljijada u Knjaževcu

Autor: B.F.

Peto takmičenje u spremanju jela sa roštilja, zakazano za 3. avgust u srpskoj maloj Veneciji, u Knjaževcu, okupiće najveće majstore iz više evropskih zemalja. Pojaviće se vrhunski kuvari iz Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Belorusije, Srbije. Oni će, zajedno sa učenicima pet naših srednjih ugostiteljskih škola, pokazati umeće i, kako se organizatori nadaju, pobrati aplauze.

U konaku „Barka“ takmičare će ocenjivati elitni žiri na čelu s predsednikom, Nikolom Mandićem Amerikancem. U žiriju su i: Đorđe Kostić, međunarodni sudija, Milija Stojanić, predsednik Asocijacije šefova kuhinja Srbije, Stambol Geštanov, šef kuhinje beogradskog Interkontinentala i Primario – Sofija.

-Pre dve godine proglašen sam majstorem roštilja, lane sam u Grčkoj osvojio prvo mesto, pozanjem pola Evrope i sveta. Zato je, iako neskromno zvuči, al je istina , i ovo takmičenje došlo u naš grad. Trudićemo se da ugostimo svakog i pokažemo koliko znamo i vredimo. Verujem da će se svi oduševiti. Posebno treba istaći organizatora Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša i  pokrovitelja Opštinu Knjaževac-kaže Selibor Saša Stanković, glavna zvezda ovog jedinstvenog nadmetanja u našoj zemlji podsećajuići da su prijatelji manifestacije Rubin Kruševac, Pivara Zaječar i firma S.C.S.+ Knjaževac.

Ovaj skup uveličaće i Dragan Gligorijević, predsednik međunarodnog Centra za razvoj jugoistočne Evrope.

Selibor Saša Stanković

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama