);

СПРОВЕШЋЕМО ДЕПАРТИЗАЦИЈУ ГДЕ СМО ПРЕУЗЕЛИ ОДГОВОРНОСТ

4. август 2012. године, Београд, Бор

Служба за односе са јавношћу

 

Уједињени региони Србије принципијелно се залажу за департизацију јавног сектора. Веома је важно што је професионализација управљања јавним предузећима постала део коалиционог споразума. Ми ћемо је доследно спровести у свим секторима за које је УРС преузео одговорност.

Уједињени региони Србије ће инсистирати да се што пре донесе Закон о професионализацији управљања јавним предузећима. Крајње је време да квалитетни људи имају шансу на поштеним конкурсима, а не да јавна предузећа буду партијски плен и да се од директора до чистачица постаљају по партијском кључу. Прве кораке смо већ предузели. Донели смо одлуку да ниједан функционер УРС-а неће моћи да се пријави на конкурс за директора јавног предузећа, руководиоца управе, дирекције, фонда или за позицију помоћника министра. Ако неки функционер жели да се кандидује за професионалне позиције, мораће пре тога да напусти све страначке функције.
Уједињени региони Србије подсећају да су коалиционим споразумом утврђени приоритети и принципи деловања и да се они морају поштовати. Департизација је међу њима и, ако се она некоме не допада, нека повуче свој потпис са коалиционог споразума. Уједињени региони Србије ће свуда где имају одговорност спровести департизацију, свидело се то некоме или не. То смо обећали грађанима Србије и то ћемо и урадити.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !