“Nišlijska mehana” pobednik pete srpske roštiljijade

Bor, Knjaževac, 6. avgust

Foto: Slobodan Ranđelović, Medija centar Bor

Vrhunski roštilj-majstori iz cele Srbije pokazali su, minulog vikenda, umeće na Petom takmičenju u pripremanju jela od mlevenog mesa u Knjaževcu. Glavni domaćin, Selibor Saša Stanković, prvi knjaževački i srpski majstor roštilja, potrudio se da ova vredna manifestacija bude praznik i nesvakidašnji doživljaj za mnogobrojne goste. Gustirale su se u izobilju pljeskavice, “tamanili” ćevapi i medaljoni od mesa. Najboljima su uručeni pehari i medalje. „Nišlijska mehana” proglašena je za sveukupnog pobednika ponevši šampionsku titulu. Najbolji roštilj majstor je Saša Milojević iz Sokobanje iz firme “Kokan i sin”, dok je u kategoriji najuspešnijih ugostiteljsko-turističkih škola prva škola iz Beograda, vlasnika Miloja Piljevića.

-Svača čast Leskovčanima, ali naše takmičenje je na vrhunskom nivou i sa prvorazrednim žirijem i poznatim i priznatim majstorima svog zanata.  Trudili smo se i da organizacija bude na najvišem nivou. Jer, ovo je i doprinos turističkoj ponudi jedne od najatraktivnijih srpskih destinacija, opštine Knjaževac i Stare planine- izjavio je Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac koji je i otvorio Petu roštiljijadu.

Opširniju reportažu sa ove zanimljive i jedinstvene manifestacije objavićemo u narednom broju “Novih knjaževačkih novina”.

Share

Ostavite odgovor