);
Breaking News

Jovan Cvijić po drugi put u Boru

Bor, 7. avgust

Drugog dana, nimalo vedrog, nakon rudarskog praznika u Boru u aktivnom prisustvu ministara srpskih

Autor: Milovan Ilić

Ministar rudarstva Milan Bačević, dao je u tom svojstvu prvi put  u Boru izjavu da treba pomoći svojim prijateljima (Milinko Živković je njegov poznanik od davno) u kombinatu bakra (prenosno značenje da ne bi profesor mislio drugačije) da bi ONI, zna se i koji su ( Država.!), pomogli celoj Srbiji. Bespotrebno je naznačavati koji su to Oni.

Došao je vrh srpske države na noge Blagoju Spaskovskom. Nisu ga puno hvalili, ni kudili. Bio je praznik, bio je i vatromet, i pevačice, već viđeno. Jesu bili i padobranci, i novi semafori, i trotoari  i ULICE. NA DOČEKU BI ZAVIDEO I DRUG  JOSIP BROZ TITO.

Treba li objašnjavati savetnicima Dinkića i ostalima da je politički marketing juče, na Dan rudara Srbije, bio glavna uzdanica pohvaljenog menadžmenta RTB-a Bor. Nije ta hvala bila glamorozna koliko je bio ceo ceremonijal dočeka premijera i ostalih iz vrha.

Iako je prigodan dan, zašto nismo, ili nisu, izneli opasne probleme. Od koga se mi to krijemo. Zašto Blagoje Spaskovski da hvali, podržava i provocira ministra Dinkića, i to pri prvom susretu juče ujutru, kako je “Boranin i stalno je tu”. A ministar Dinkić, pretpreviši sve Blago (je) ve opservacije i žongleracije, i dalje ga lepo opominje da će biti para za razvojnu metalurgiju, ali neće za trovanje naroda. Zašto kasni projekat nove Topionice? Zar je malo kredita od spomenuih 250 miliona evra, treba, rekoše, i još da se izdvoji, DA se da kontraverznoj ličnosti ili ko zna kome sve još. Dokle i kome sve na volju. Ima li te kontrole o kojoj se stalno govori. Ko su kontrolori u ili za RTB Bor? Zar mi građani nemamo pojma gde idu i čije su pare. Nemojte tako, borite se za transparentnost, za slobodu novinara, a sami sputavate osnovne postulate te časne društvene savesti. Razmislite malo više, i sve će vam biti jasno.

Biće divno kad narodu u Boru i Srbiji objasnite zašto ste, podsetimo još koji put, ne jedanput, na noge u Bor Spaskovskom došli. Jeste, gospodo mila, utisak je, da  želite da ga podržite u nastavku ovoga što će sutra biti još lošije – a vi to najbolje znate –  po Srbiju i srpski siromašni i obespravljeni narod. Ne produbljujte jaz u kojem je voda mutna do grla. To vam niko nije dao ni za pravo, ni za diku. Najmanje za politikanstvo.

Na Borskom jezeru aplauze pobrao je Milinko Živković dobri poznanik dobrog novog ministra, naslednika Jove Cvijića za ove krajeve, i najavio bolje dane za Srbiju u pola svoje mukom sklepane nedefinsiane rečenice kao da nije, ne strateg nečega, nego i Čovek od konkretnog zaduženja za nacionalna pitanja. Ej, ljudi dobre volje, čemu te izjave i ta nagađanja, recite jedanput radili ili ne policija svoj posao u tom borskom bakru ili je sve u najboljem redu i u interesu države i naroda. Nemojte više zamajavati i sebe,  okrenite se – SEBI! Sutra je zvanično 8. avgust.

 

Share

One thought on “Jovan Cvijić po drugi put u Boru”

  1. Lepo napisano, samo nema ko da cita. Zaista smo stekli utisak da ova vlada bespogovrno i bez rezerve podrzava Spaskovskog. Dinkic je progutao svoj jezik i jos ponesto i nastavio da podrzava, hvali i obecava. A ta podrsaka i obecanja, kome su namenjena? Samo vi nastavite gospodo iz Bora, mi smo uz vas.

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !