);

Milinko Živković, SNS: Do promene vlasti u Boru može da dođe, mada je i ovako vrlo dobro

Bor, 10. avgust

Živković najavio još veće investicije i projekte za uređenje i ulepšavanje grada i okoline, bolje dane za RTB, prosek plate u Basenu je 70.000 dinara, nova zapošljavanja, izlazak iz restruktuiranja, podršku nove vlasti, sve  u stilu  “teče med i mleko”, ali neki to neće da vide 

Autor: M.C.

Foto: Milorad Antić, Suzana Pavković

-Do prekomponovanja lokalne vlasti u Boru može da dođe, ali o tome zasad nema konkretnih razgovora. SNS nije u vlasti, ali je konstruktivna opozicija, što može i da ostane. Aktuelna vlast na čelu sa  URS, DS i SPS , postavljena na vanrednim izborima pre dve godine, radi dobro i to je verovatno i glavni razlog za ostajanje na sadašnjim pozicijama-rekao je Milinko Živković, predsednik Okružnog odbora SNS Bor i glavna karika u toj stranci u sinoćnoj emisiji “Razgovor u studiju” borske “Sezam” TV.

Na pitanje voditelja za što ih nema više u javnosti, čak se retko održavaju i konferencije za medije, Živković je naglasio da oni smatraju da tako treba raditi i da  ih mišljenja sa strane ne pogađaju.

Stekao se utisak da je direktor marketinga RTB Bor, predsednik OO SNS za Borski okrug, odbornik u SO, predsednik FK Bor, šef projekata za karting stazu, hotel “Jezero” i još nekih infrastrukturnih poduhvata želeo da kaže da oni rade onako kako misle da je dobro, a ostali neka razmišljaju kako im volja. On je još pridodao da “dnevno radi 25 sati” i da oni koji ne shvataju da se Bor ulepšava i gradi “vuku unazad” i da “nisu stručni”.

Živković je izneo i niz optimističkih konstatacija vezanih za restruktiranje, proizvodnju i poslovanje RTB-a i nove projekte u saradnji sa donatorima i lokalnom samoupravom.

-Izgradićemo treću traku puta Bor-Selište, popraviti put Bor-Borsko jezero-Crni vrh, izgraditi još jednu ski-stazu na Crnom vrhu, obnoviti stadion FK Bor, dograditi Sportski centar sa stadionom “Rudara”, srediti zelenu pijacu “koja je danas ruglo”,  nastaviti sa krečenjem grada, vratiti  Brestovačku banju verovatno starim vlasnicima, otvoriti Fabriku strujomera, uposliti još radnika, podeliti besplatne kućice za male privrednike u glavnoj ulici… Zato imamo podršku i vrha vlasti u državi-podsetio je Živković naglašavajući da RTB dobro posluje, blagovremeno plaća svoje obaveze (stari dug je druga priča), a prosek plata je 70.000 dinara, s tim što rudari zarađuju 100 do 140.000 dinara mesečno.

Iz cele emisije moglo se zaključiti da u Boru, posebno u RTB-u, gotovo da nema problema, ali, eto, ima mnogo onih koji lokalnom političkom i privrednom vrhu ne veruju i “oni su ti koji vuku unazad”

Kako bi bilo lepo da ova TV ili neka druga (u Boru ih ima dve) dovede u studio i tu Živkovićevu drugu stranu koja vuče unazad i ne shvata (ili nedoovljno shvata) njega i njemu slične. Valjda će nova vlast, kako je i obećala, omogućiti neuporedivo veću transaprentnost u radu, pogotovu firmi kakav je RTB Bor, i uvesti više reda u medije i kompletnu informativnu delatnost. Ovako kako je danas, aktuelna vlast otvoreno priznaje, niti je dobro niti će dobrog biti.

Milinko Živković se zahvaljuje na Šistekovoj nagradi na nedavnoj svečanosti u hotelu Jezero

Share

One thought on “Milinko Živković, SNS: Do promene vlasti u Boru može da dođe, mada je i ovako vrlo dobro”

  1. „oni rade onako kako misle da je dobro, a ostali neka razmišljaju kako im volja“ – Lepo, veoma lepo! Za ovo i ne treba komentar.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !