);
Breaking News

Posle Agrobanke, prvi na spisku za hapšenje iz RTB-a Bor

Bor, 16. avgust

Kako današnji Kurir ekskluzivno saznaje: Aleksandar Vučić ima spisak preduzeća za koja se sumnja da su radila nezakonito. Vicepremijer je naložio da se formiraju specijalni timovi za ispitivanje kriminala

Pakleni spisak!
Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala, poseduje spisak od 27 firmi za koje se sumnja da su radile nezakonito i češlja njihovo poslovanje, saznaje Kurir iz vrha vlasti.

– Spisak spornih firmi već je prosleđen na prošlom sastanku Biroa za nacionalnu bezbednost. Tada je, na Vučićev predlog, odlučeno da se formiraju specijalni timovi, koji će ispitati sve u vezi sa poslovanjem u preduzećima i onima koji mogu biti povezani s tim. Timovi su već počeli istražuju, a sastavljeni su od ljudi koji uživaju najveće poverenje. Uskoro može da se očekuje da će mnoge, koji su dosad mislili da su nedodirljivi, stići ruka zakona i pravde – otkriva izvor Kurira plan koji se drži u najvećoj tajnosti kako ne bi curile informacije i kako neko ne bi pokušao bekstvo.

Sagovornik dodaje da povlašćenih neće biti, bez obzira na pritiske koje očekuju.Zvaničnu informaciju o spisku juče nismo uspeli da dobijemo u Vučićevom kabinetu. Ali, kako smo saznali, prvi potpredsednik bi objavljivanjem prekršio zakon, jer je sve pod oznakom državne tajne.

Osim Agrobanke, koja je već na tapetu, među preduzećima u koja bi mogla da „padne policija, kako se može čuti iz nezvaničnih izvora, nalaze se i „Galenika“, RTB „Bor“, još neke banke, ali i najveća srpska javna preduzeća, kao i sporne privatizacije koje se pominju u rezoluciji Evropskog parlamenta.

OLAF već imao podatke

Kako je Kurir pisao još prošle godine, Evropska kancelarija za borbu protiv prevara (OLAF) imala je sedam istraga povezanih sa Srbijom. Tada je Pavel Borovec iz OLAF u ekskluzivnom razgovoru za Kurir rekao:

– U prilici smo da istražujemo slučajeve korupcije u Srbiji koji su povezani s budžetom EU.

Koje su firme na tapetu

– Agrobanka (već počeli)
– RTB BOR
– Galenika
– Luka Beograd
– Azotara Pančevo
– Sartid
– Mobtel
– C market
– ATP Vojvodina
– Novosti
– Veterinarski zavod Beograd

Share

2 thoughts on “Posle Agrobanke, prvi na spisku za hapšenje iz RTB-a Bor

  1. Daće Bog, da dođe na red i RTB. Da krene neko i po Boru da preispituje „uspešne“ privatizacije.Pitajte ljude iz Belorečkog peščara koliko je to „uspešna“ privatizacija bila.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama