);

U Boru divlje pijace, smeće, zapuštene ulice, zmije u školskim dvorištima…

Bor, 17. avgust

Dok se na jednoj strani centar Bora “šminka” i doteruje, ostali delovi grada propadaju napušteni i zapušteni od javnih službi-poručuju iz MZ „Mladost”

Autor: M.P.       

U Mesnoj zajednici “Mladost” održan je sastanak svih predsednika skupština stanara u zgradama na tom području grada, na kome je razgovarano o radu javnih preduzeća i vraćanju lokala u stambenim zgradama skupštinama stanara na korišćenje i upravljanje.

Stanari su nezadovoljni radom Komunalnog preduzeća “3. oktobar” i Javnog stambenog preduzeća, jer su ulice propale, trava je obuzela školska dvorišta (pojavljuju se i zmije), drvoredi na parkinzima su neposečeni, trotoari zapušteni, previše je smeća, čopori pasa ugrožavaju decu i starije, u školskim dvorištima nema klupa za odmor i kanti za otpadke. Nema ni javnog VC-a, dok pijačari na divljoj pijaci od zgrade “Kocka” do Doma zdravlja, prave “svoj” VC u školskom parku. Drugo važna odluka je da se ispoštuje zakon i lokali ustupe stvarnim vlasnicima, stanarima, a ne da njima gazduje bilo ko, pa i Stambeno preduzeće. Slično je i u gotovo svim ostalim mesnim zajednicama.

Ovi zahtevi su dostavljeni predsedniku Opštine i pravnoj službi Opštine Bor, komunalnoj inspekciji, Direkciji za izgradnju grada i preduzećima za stambene usluge i “3. oktobar”.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !