);

Hotel „Jezero“ ponovo radi

Bor, 25. avgust

Posle deset godina pauze renovirani hotel „Jezero“ primio prve goste. – Prioritet nije zarada, nego vraćanje gostiju na Borsko jezero i Crni vrh. – Predstoji osvajanje tržišta, pripreme za zimsku sezonu i opremanje plaže za narednu letnju sezonu

Autor: M. Milošević

Posle uspešnog renoviranja hotel „Jezero“ na Borskom jezeru i zvanično je (18. avgusta) otvorio vrata posetiocima. Svi koji su toga dana bili gosti hotela – dobili su besplatno osveženje. Uz opsežne pripreme i ambiciozne planove to je samo početak da ovaj dragulj borskog turizma kvalitetom privuče goste.

-Nije nam cilj da zaradimo nego da vratimo goste na Borsko jezero i Crni vrh. Zbog toga  su i cene promotivne, najniže u Boru i okolini (kao u Brestovačkoj Banji i Klubu „RTB Bor“). Goste ćemo vratiti, pre svega, kvalitetnom uslugom i pratećim sadržajima. Zato nam sada predstoji osvajanje tržišta kako bismo dragulju turizma ovoga kraja što pre vratili stari sjaj – kaže Milinko Živković, direktor Marketinga RTB-a Bor i koordinator projekta rekonstrukcije hotela „Jezero“.

Odgovorni u hotelu „Jezero“ i RTB-u Bor već su u pregovorima sa mnogim agencijama koje bi mogle da budu promoteri hotela i borskog turizma.

-Razmišljamo i o osnivanju sopstvene agencije koja bi popunjavala kapacitete hotela „Jezero“. Da bi 220 postelja, 12.000 metara kvadratnih hotela i prateći sadržaji mogli kvalitetno da se održavaju, neophodno je da popunjenost hotela bude veća od 70 procenata – procenjuje Živković.

Borba za gosta počela je samim renoviranjem hotela i izgradnjom pratećih sadržaja i nastavlja se ambicioznim planovima. Za početak, primljeno je tridesetak radnika ugostiteljsko-turističke struke, a novoizabrani menadžer hotela izabraće 60-70 radnika za rad u hotelu. Na recepciji već rade diplomirani turizmolozi.

-Sve smo završile fakultet i, evo, posle uspešne obuke radimo u struci. Trudimo se da što bolje obavljamo posao, da ovaj biser borskog turizma bude koristan i nama i gostima, i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja – kaže u ime svojih koleginica recepcioner Maja Ranđelović Milosavljević.

U hotelu „Jezero“ posetiocima su, osim ugostiteljsko-restorantskih usluga, već sada na raspolaganju osveženi sportski tereni, zabavni park, igraonica za mlade, a očekuje se izgradnja balon sale i akva-parka. Za narednu letnju sezonu predstoji opremanje plaže na Borskom jezeru sa svim sadržajima (tuševi, barovi, sportovi na vodi…).

-Mi se već sada pripremamo za narednu letnju, ali i za predstojeću zimsku sezonu. U završnoj fazi je izgradnja žičare na Crnom vrhu. Naredne zime očekujemo veliki broj gostiju koji vole zimske sportove, ali nadamo se i da da ćemo ugostiti brojne sportske ekipe na pripremama za sportsku sezonu, jer hotel ima uslove za fudbal i dvoranske sportove – zaključuje Milinko Živković, direktor Marketinga RTB-a Bor.

Planovi hotela „Jezero“ (i RTB-a Bor koji gazduje hotelom) jesu ambiciozni, ali i ostvarivi. Decenija nerada i propadanja ovog hotela bila je potvrda turističke devize da je najskuplji prazan krevet. Hotel „Jezero“ opet je na dobrom putu da bude zamajac borskog turizma.

Milinko Živković
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !