Izbori u Samostalnom sindikatu RBB-a: Ljubiša Miljković – predsednik

Bor, 28. avgust

-Zastupaću interese radnika i u proizvodnji i u poslovodstvu za bolji standard i zdravstvenu zaštitu zaposlenih. Sindikat i njegovo rukovodstvo dele sudbinu zaposlenih i neće više biti sindikalnih dodataka za funkcionere – obećao, između ostalog, Ljubiša Miljković

Autor: M.M.

Ljubiša Miljković

Na demokratskim izborima, održanim posle mnogo godina imenovanja rukovodstva Samostalnog sindikata Rudnika bakra Bor, novoizabrana Skupština od 35 članova za predsednika Samostalnog sindikata RBB-a izabrala je Ljubišu Miljkovića, glavnog poslovođu u pogonu „Jama“. Na njegov predlog za zamenika predsednika izabrana je Slavica Vukajlović, kontrolor eksploziva i eksplozivnih sredstava na površinskom kopu „Veliki Krivelj“.

-Dugo smo čekali demokratske izbore u Sindikatu i najzad smo ih dobili na zahtev više od 1.300 članova. Očekujemo da novoizabrano rukovodstvo bude prava spona između radnika i poslovodstva i više se zalaže za prava radnika – nada se Zoran Golubović, nadzornik u rudnom telu „T“.

U prvom govoru novoizabrani predsednik Ljubiša Miljković je obećao da će novo rukovodstvo Samostalnog sindikata RBB-a odmah početi da ispunjava očekivanja radnika:

-Zastupaću interese radnika i u proizvodnji i u poslovodstvu. Cilj je ispunjavati planove proizvodnje da bi i plata mogla da raste. Sindikat će se zalagati za bolji standard i zdravstvenu zaštitu zaposlenih, a nabavkom zimnice neka se bavi komercijala. Sindikat se neće baviti zapošljavanjem, ali će insistirati da na mesto onih koji odlaze u penziju prednost imaju članovi njihovih porodica, a ne oni koji su članovi stranke na vlasti. Sindikat i njegovo rukovodstvo dele sudbinu zaposlenih i neće više biti sindikalnih dodataka za funkcionere – obećao je, između ostalog, Ljubiša Miljković.

Govoreći kao član Samostalnog sindikata, direktor RBB-a Nebojša Radošević je istakao da i sindikat i poslovodstvo očekuje mnogo zajedničkog posla:

-Pokrenuli smo veliki investicioni ciklus još 2008. godine, zahvaljujući programu generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoja Spaskovskog, gde je centralno mesto izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline. Dobili smo novu rudarsku opremu za kop „Veliki Krivelj“, predstoji proširenje flotacije, a sledeći zadatak je ulaganje u jamsku proizvodnju. Cilj nam je da RTB Bor postane svetska kompanija i da se u Boru bolje živi. To je zajednički zadatak i radnika i sindikata i poslovodstva – istakao je Nebojša Radošević i podsetio da predstoji i završetak izrade kolektivnog ugovora da bi RTB Bor mogao u interesu radnika da izađe iz restrukturiranja.

Nebojša Radošević
Nebojša Radošević

Share

Ostavite odgovor