Na kopu Cerovo – dizel bager umesto elektro bagera

Bor, 31. avgust

Izvor: Sajt Udruženje inženjera u  rudarstvu

Udruženje Inženjera u rudarstvu je dobilo dopis sa informacijom o planiranoj kupovini bagera za kop Cerovo, koje je potpisao Inženjer RTB-a. Kako je informacija u dopisu vrlo aktuelna i značajna sa aspekta rudarske struke, objavljujemo dopis u celini:

NA KOPU CEROVO – DIZEL BAGER UMESTO ELEKTRO BAGERA

Da li to postaje prakasa da se  u RTB Bor i pored tolikog broja stručnih ljudi, oprema bira i kupuje isključivo prema želji generalnog direktora Blagoja Spaskovskog, čak, i kad za to ne postoje opravdani razlozi? Generalni direktor često zog toga dolazi u sukob sa komisijom za izbor opreme, ali on onda na njih vrši strahoviti pritisak, dok god oni ne odluče kako on to hoće, (primer: tako je kupljena dizel bušilica za Majdanpek). A ako neko iz komisije za izbor opreme to neće da prihvati, on ga zameni, i u komisiju stavi nekog drugog ko će to poslušno da odradi.

Pitam se zašto generalni direktor RTB-a Bor, po ko zna koji put pokušava da ubedi komisiju za izbor opreme, da se kupi dizel bager za kop Cerovo, a ne elektro bager, kako je to rudarskim projektom otkopavanja i predviđeno.
Opšte je poznata činjenica da su dizel bageri u prednosti na rudnicima samo gde ne postoji električna energija, i da su oni tada odgovarajuće rešenje. Za kop Cerovo izbor dizel bagera nema nikakvog smisla, ako se zna da na kopu postoji instalirana elektro mreža i da na kopu već radi jedan elektro bager. Isto tako se zna da je utovar sa dizel bagerima skuplji po toni utovarenog materijala u odnosu na utovar sa elektro bagerima istog kapaciteta.
Zašto je utovar dizel bagerima skuplji?
Postoji više razloga, ali osnovni su:
•    dizel gorivo je skuplje nego el.energija, kao pogonska energija po jedinici ostvarenog rada,
•    Opsluživanje i namirivanje dizel bagera je složenije i skuplje nego elektro bagera,
•    Za namirivanje dizel bagera gorivom, potrebno je kupiti cisternu za gorivo,
•    Troškovi rada cisterne za gorivo su: potrebni su radnici – vozači cisterne, održavanje i servisiranje cisterne, normativni materijal za rad cisterne i dr.,

•    Skuplje je servisiranje i održavanje dizel motora, nego elektro motora za pogon bagera, i td i td.

Sve to je navela četvoročlana stručna grupa RBB-a, u svom izveštaju. Stručna grupa, sastavljena od Zamenika direktora RBB-a za proizvodnju, Zamenika direktora RBB-a za razvoj i investicije, Upravnika površinskog kopa Veliki Krivelj i Rukovodioca sektora za plan i analizu proizvodnje RBB-a, sa izveštajem je upoznala komisiju za izbor bagera i poslovodstvo.
U tom Izveštaju jasno je navedeno da je dizel bager nepovoljnija varijanta u odnosu na elektro bager. Međutim, direktor Spaskovski vrši strašan pritisak da se kupi dizel bager, a da se pomenuti izveštaj stručne grupe baci i da to komisija ne koristi prilikom izbora bagera. Razlozi za ovakvo ponašanje generalnog direktora su potpuno nejasni i pored toga što on navodi da zbog toga što je nabavna cena manja za dizel bager nego što  je za elektro bager, komisija mora da izabere dizel bager. Kao da je nabavna cena jedini uslov kada se bira oprema, a da sve ostalo treba zanemarirti, što je naravno pogrešno.
Zašto  to direktor RTB-a radi, to on zna najbolje, a mi inženjeri iz struke, možemo samo da nagađamo?!
Inženjer RTB-a

Share

2 thoughts on “Na kopu Cerovo – dizel bager umesto elektro bagera”

  1. Isteram te iz kuce, polomim ti sav namestaj, pa kad se vratis i pokusavas da osposobis sve sto sam ti upropastio, onda te kritikujem kako ti nije lepa boja zidova, a i sporet ti je na gas – trebao si da kupis na drva. Istaknuti clanovi Udruzenja inzenjera u rudarstvu su upravo zasluzni za zatvaranje Cerova i za to sto RTB Bor ponovo kupuje opremu za isto to Cerovo. Prema Izvestaju koji je uradio Masinski fakultet iz Nisa, nacinili su stetu na opremi i objektima na Cerovu od preko 12 miliona evra. Inzenjeri iz struke objasnjavace to gde je vec potrebno. Danas bi mogao gospodin Dimca Jenic da nam objasni kako je sprecio kupovinu bagera pre nekoliko meseci i sada doveo RTB u poziciju da isti bager plati 500.000 evra vise.

  2. Da sam mušica bar jedan dan, pa da se okačim na onu barokno crvenu, u ovom veku neopranu, zavesu Ćirine kafane u vreme kada zaseda Udruženje loosera… Baš me zanima ko vodi sastanke i predlaže Dnevni red (mada, Dnevni red se verovatno i ne menja, prva i poslednja tačka je Blagoje, šta bi drugo bilo?). Logično bi bilo da je glavni gazda kafane, s obzirom da je istovremeno i šef stranke kojoj svi osim doktora pripadaju, ali ko bi ga znao. Nekako sumnjam da bi mu Stole dozvolio da vodi glavnu reč. A tu su još i Ljuba Vinjak i Žika Fojdić, njihov sindikalno-direktorski živci nisu baš navikli da im neko šefuje.
    To galami, psuje, mlatara viljuškama, meze leti na sve strane… Nesrećni doktor nauka kojeg večito guraju da potpiše ono što im Firga na kraju sroči, mora da polumrtav izlazi sa sastanaka. E da, jel svrati i El Grande Dragan, radnička majka? Ili samo plaća račune iz kafane? Pola on, pola Institut, bratski. Mislim, mora neko da plati, ovi rasteraše sve ostale goste, a gazda ipak mora od nečega da živi. A i da nadoknadi nekako lovu koju je uleteo mužu narodne poslanice iz Negotina da bi postao to što je postao.
    U stvari možda baš i ne bih voleo da prisustvujem tamo.
    Malo mi je muka, samo dok razmišljam o tome.
    Ako me razumete.

Ostavite odgovor