);
Breaking News

Strašno: 36 krava u Novom Koritu crkava od žeđi

Bor, Knjazevac, 5. septembar

Autor: B.F.

Neverovatno: Mirjana Petrović, jedini farmer u selu Novo Korito, Opština Knjaževac, pozvala nas je danas oko 13 sati i kroz plač obavestila da njenih 36 krava od jutros nema ni kap vode. Voda iz seoskog vodovoda zbog zalivanja bašta i slabe izdašnosti izvorišta ne može da dođe do njenog domaćinstva, a česma u centru sela je – pod ključem. Neko je vodu “zaključao”, kako i zašto Mirjana ne može da objasni. Nema, kaže, razumevanja ni u Mesnoj zajednici, pa ni Opštinskoj upravi koju je danas zvala i molila za pomoć.

-Sama sam sa ostarelom majkom i ćerkom koja je završila Gimnaziju i sada mi pomaže na farmi. Ukoliko stoka pocrka od žeđi, bolje i mene da nema. Od čega ćemo da živimo, a godinama se mučimo da stvorimo stado.  U selu mi kažu kako se bogatim, pa mi očigledno zavide. Možda je i nešto drugo u pitanju. Najvažnije je da se neko zainteresuje i pomogne, sve ostalo je manje bitno. Iz Opštine su mi savetovali i da potražim novinare, pa neka se zna kakvi smo i koji smo-priča uzbuđenim glasom Mirjana.

Ovaj tekst objavljujemo kako bi se zaista našao neko odgovoran i sprečio stradanje krava, što bi bilo krajnje sramno i nehumano.


Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !