);
Breaking News

Torgny Svenungsson, novi šef razvojne saradnje Švedske u Srbiji

Bor, 6. septembar

Ambasada Švedske u Beogradu ovim obaveštava da je gospodin Torgny Svenungsson stupio na dužnost 3. septembra 2012.  godine  kao novi šef razvojne saradnje Švedske u Srbiji. Gospodin Svenungsson ima veliko iskustvo u oblasti međunarodne razvojne saradnje širom sveta (Kolumbija, Kuba, centralna Amerika), kao i u sedištu Agencije za međunarodnu razvojnu pomoć Švedske u Stokholmu (Sida). U tom svojstvu učestvovao je u većini velikih razvojnih programa koje je Vlada Švedske sprovodila u tim regionima.

Povodom stupanja na novu dužnost u ambasadi Švedske u Beogradu, izjavio je: “Radujem se saradnji sa našim partnerima u Vladi republike Srbije, kao i sa civilnim sektorom, sa željom da i dalje svesrdno podržavamo Srbiju  na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji”.

Švedska razvojna saradnja sa Srbijom iznosi oko12 miliona EUR godišnje, što čini Švedsku trećim po veličini bilateralnim donatorom u Srbiji. Švedska je počela svoju razvojnu saradnju sa Srbijom 2000.godine, i od tada je investirala oko 250 miliona EUR u velike razvojne projekte u Srbiji.

Na ovoj dužnosti gospodin Svenungsson je zamenio Bjorna Mossberga, jednog od veterana međunarodne donatorske zajednice u Srbiji i regionu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !