);

KMF Bor: Ponos grada

Bor, 13. septembar

Autor: Mario Popović

Klub malog fudbala „Bor„ je 18.8.2012. godine proslavio 3 godine postojanja. Proslavio !??? O tome su pričali samo igrači koji su se proteklih godina dosta namučili da bi sačuvali stečeni rejting u jugoistočnom delu Srbije. Da, igrači i još po neki član uprave – Vukomir Perić, poznatiji u srpskom fudbalu kao „Ciga„ koji je potpredsednik kluba, i sekretar Busić Slaviša! Ostale članove uprave kluba i ne poznajemo pa o njima i ne komentarišemo.

U celoj istočnoj Srbiji mi smo jedini futsal klub koji se zvanično takmiči. Cilj kluba je, naravno, prva liga. Do sada nam je prvo mesto u drugoj ligi uvek izmicalo za bod, dva, ali mi ne odustajemo. Svi u gradu pričaju da igrači koji su u klubu nisu „u libeli„ jer igraju za„dž“, ali oni su veći profesionalci nego trenutno svi igrači ovih „beton“ liga. Ovo je rečeno iz iskustva, jer je dobro poznato, da čim neki igrač primi novac, on postaje zvezda i počinje da lebdi. E pa ovi momci futsal igraju zato što to vole i nijednog momenta nisu tražili bilo kakvu naknadu za to. Ali zato su od opštine ove sezone dobili oko 50000 dinara!!! Pa to je baš mnogo novca. Verovatno članovi komisije za sport u našoj opštini (oni i dan – danas misle da je lopta kockasta) hoće da nas podrže. Ova svota novca je dovoljna za jedan klub koji se takmiči u najnižoj ligi, a ne za savezni rang. Pa samo kad se pogleda gde sve putujemo, svima je ova opaska jasna (Pirot,Vranje, Bujanovac, Prokuplje,Niš 4-5 puta…).

Ali da se ne pomisli da se žalimo i moljakamo, vratiću se na narednu sezonu kluba. Liga je još jača nego prošle sezone. Potrudićemo se da i ove godine prikažemo dobru i prepoznatljivu igru i da našu publiku ne izneverimo. Cilj nam je da oformimo i mlađe kategorije. Da organizujemo par turnira. I to ozbiljnih. A ne kao što je bio ovaj šestoavgustovski (koji ser obično završava dvadest i nekog??). Kao i prethodnih godina, i ove ćemo održati jedno humanitarno veče, u kome će nastupati svi koji vole futsal, jer hoćemo da ovu igru „na petoparcu“ što više približimo borskoj publici, koja nam iz utakmice u utakmicu pomaže u ostvarenju našeg cilja – PRVE LIGE !!!

A do tada mi ćemo igrati najbolje što znamo, i dokazati „Tomama nevernim“ da ćemo opstati još dugi niz godina. A ovih 976 problema ćemo rešavati u hodu i pohodu ka prvoj ligi!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !