);
Breaking News

Bor: „Jabuka ili limun“ bezbednost dece u saobraćaju

Bor, 21. septembar

Autor: M.P.

„Jabuka ili limun“, naziv je akcije o bezbednosti dece u saobraćaju koja je izvedena danas od 12.30 u ulici Kralja Petra 1, u neposrednoj blizini Osnovne škole „Dušan Radović“, u organizaciji kompanije „Delta Generali Osiguranje“. Učenici petog razreda ove škole su zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije učestvovali u regulisanju saobraćaja. Vozačima koji su poštovali propise đaci su dodeljivali jabuku i plaketu u znak zahvalnosti, dok su nesavesni vozači kao „nagradu“ dobili limun i plaketu sa molbom da poštuju pravila. Pre izlaska na teren, predstavnik MUP održao je učenicima teorijsku nastavu o pravilnom ponašanju u saobraćaju. Cilj ove aktivnosti i celokupne akcije je edukacija učenika o pravilnom ponašanju u saobraćaju i podizanje nivoa svesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća.

Ovo je peta godina za redom kako “Delta Generali Osiguranje”, u saradnji sa MUP i lokalnim osnovnim školama, organizuje akciju „Jabuka ili limun“ posvećenu bezbednosti dece u saobraćaju. Ove godine akcija se održava u 72 osnovne škole u 59 gradova širom Srbije uz učešće preko 9.500 đaka. U akciju su uključene i četiri osnovne škole za decu sa invaliditetom.

Kako je za Medija centar Bor izjavila Dojna Maksić, direktor regiona „Delta Generali Osiguranja“, većina vozača je dobila limun i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da zbog naše dece poštuju propise i da će ova kompanija i narednih godina nastaviti sa sprovođenjem akcije, sve u cilju poboljšanja bezbednosti dece.

Prema statističkim podacima deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju, dok je Srbija među saobraćajno najnebezbednijim zemljama u Evropi. Deca najčešće stradaju u naseljima, kada prelaze kolovoz van pešačkog prelaza, a posebno pri izlasku na kolovoz iza parkiranih automobila. U 2011. godini u Srbiji je 728 lica izgubilo život u saobraćaju, dok je 19.312 povređeno.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !