);

Pisma čitalaca

Bor, 21. septembar

Neki „eminentni stručnjaci“, zadubljeni u svoje „naučne radove i doktorate“, ponekad i ne primete stvari oko sebe, a daju sebi za pravo da ih osporavaju. Zato mi,obični građani,kad prošetamo ulicama grada Bora svakog dana primećujemo boljitak. Prema tome HVALA SVIMA, a pogotovu Vama, gospodine Spaskovski, što imate i volju i želju, a posebno umeće da izgradite Bor za nas, obične građane!!!

U prilogu dostavljamo naše potpise (biće ih još)…

Evica Kokelić

Share

12 thoughts on “Pisma čitalaca

 1. Draga Evice,
  vi kao predsednik mesnog odbora DS za Šarbanovac treba da se zapitate šta je dotični, neću reći gospodin niti bilo koji drugi lepi izraz, već samo dotični, uradio u vašem selu? U gradu nije uradio ništa, sve započeo, nešto ofarbao i kao i u RTB bor ništa završio. Pošto malo ko zna šta je uradio u RTB Bor-u sada ću vam napisati:
  1. započeo REKONSTRUKCIJU, velikim slovima, topionice i izgradnju nove fabrije sumporne kiseline, urađeno do ovog momenta 10 % posla, informacija iz njegovih usta, od pre neki dan kada je postrojavao svoje uspešne direktore i žalio se što zbog njih mora da laže medije da je odrađeno 40% posla,
  1. hteo da započne eksploataciju ležišta Čoka Marin (ništa nije uradio iako se hvali prošlog 6. avgusta da radovi samo što nisu krenuli (kao glupi avgust),
  2. KAO otvorio ponovo rudnik Cerovo, ni danas posle skoro 5 meseci bakra sa Cerova ni za lek, a kada će nezna se,
  3. počeo rekonstukciju flotacije Veliki Krivelj, najavljivao završetak i povećanje kapaciteta do novembra, ali nije rekao koje godine jer ove neće biti,
  4. započeo povećanje kapaciteta proizvodnje u Majdampeku, a ona je i danas na istom nivou kao i pre njegovog dolaska.
  Sve u svemu mnogo hteo, mnogo započeo a od toga nama nije ništa bolje već nam dugovi porasli na skoro 1 milijardu dolara (pre njegovog dolaska bili su oko 540 miliona dolara).
  I zato draga Evice, držite se onoga zašta ste izabrani, radite najbolje što umete svoj posao, nemojte da vam uzori budu ovakvi VIZIONARI, i manite se ćorava posla da prozivate stručne ljude a NEdokazanom dotičnom dajete podršku.
  ps. mislim i da su vam potpisi mnogi lažni jer znam neke ljude sa spiska koji mi kažu da se nisu postisivali niti im je na kraj pameti to da rade.

 2. Dragi „neobrazovani“,hvala puno na brizi i dobronamernim savetima!Ne znam kako ste mogli iz mog kratkog teksta pogoditi moju stranačku opredeljenost,ali to nije ni bitno jer ja nisam pisala stranački,već kao obična „poluobrazovana“ građanka koja je rođena i živi pod borskim dimnjakom.Čak nisam osporavala ničiju stručnost,nisam ja merodavna za to,već se čudim koliko ima tih „eminentnih stručnjaka“ koji se toliko brinu za nas obične građane.A obični građani primećuju:asfaltirane ulice,skejt park,zoo vrt,parkić za decu i mnogo drugih novina koje ulepšavaju svakodnevno sivilo.Pri tome ti isti osporavaju sve urađeno,a mi ne primetismo šta su oni uradili.
  Možda je gospodin Spaskovski sa svojim saradnicima i istomišljenicima,kojih nije malo,bio na „pravom mestu u pravo vreme“,ali od kada je on na čelu RTB-a vidi se napredak i RTB-a,a i grada Bora.
  Što se potpisa tiče-biće ih još!
  Poruka nas običnih građana za gospodina Spaskovskog i njegove saradnike i partnere u lokalnoj vlasti:imate vi i volju i umeće da izgradite i RTB i Bor za nas,nedajte da vas obeshrabre!
  „NE MOŽE VAM NIKO NIŠTA,JAČI STE OD SUDBINE!“

 3. Draga Evice,
  vi opet pišete o Bor gradu a ništa o tome šta je urađeno u vašem selu, za koje ste trebali da se borite vi i vaš mnogo voljeni i hvaljeni direktor.
  Šta je radio, na koji način i koliku ćemo cenu toga plaćati već čete gledati od oktobra meseca u emisiji INSAJDER, pa ćete se pitati gde mi je bila pamet i reći nisam znala, oni su pričali nešto drugo, zavedena sam …
  Malo strpljenja moliću!

 4. Dragi građani našeg lepog grada Bora.
  Setimo se našeg grada u od 2000-2008 godine.
  Grad pun sivila,razočaranih radnika,niskih i neredovnih zarada. Bez imalo optimizma,volje,želje odlaze na posao.Tadašnje rukovotstvo htelo je da proda RTB-BOR,raznim belosveckim tajkunima.Kuprum,ATB…Očevici smo šta se desilo sa FABRIKOM OPREME I DELOVA takozvani ATB-FOD. Od 1700 radnika ostalo je njih 180.2004-štrajk na auto putu i još mnogo toga.Za to vreme grad napušta 8000 naših sugrađana.RTB-BOR na kolena.
  Da li je to bilo dobro?
  2008 kreće se od nule.Otvaraju se nova ležišta BAKRA,ZLATA,SREBRA.Gradi se nova TOPIONICA.
  Plate povečane,a radnici zadovoljni
  Znam da ima i takvih da nekažem kavih likova što pljuju na sve ovo što je do sada urađeno.Čovek vam dao dobra radna mesta i velike plate.Gospodo zasučite rukave i prihvatite se posla! Pomognite gradu i rtb.Ostavite te LAŽI I MANIPULACIJE.
  Ako vam to pada teško. Idite kod privatnika,tamo će vam biti mnogo lepše i lakše.

  RADNICIMA I GENERALNOM ŽELIM DOBRO ZDRAVLJE,MNOGO BAKRA,ZLATA,SREBRA I PARA.

  SREĆNO

 5. Prvi s leva sada postao i Tito!!!
  Tvoj stil pisanja se prepoznaje, ne možeš se sakriti iza drugog nadimka, loš i kupljen tekst je samo to, loš i kupljen. Vidiš da Evica i ja polemišemo i nije nam potreban treći, niti da brani njene stavove niti moje i obrnuto. Zato ne mešaj se u našu temu ima ih još, diskutuj na drugim mestima.
  Pozdrav Evici!

 6. poluobrazovana zeno,da si malo obrazovanija ne bi skupljala potpise za nekog koji se vratio u Bor ne zato sto voli Bor i nas Borane vec da bi se osvetio svima za koje misli a nikad nije bio siguran da su stvarno krivi za njegovo petooktobarsko propadanje.Ako ti je za to platio kao i sve ostalo sto njemu pomaze placa onda te i razumem,ali ako to radis iz ubedjenja onda si ti u velikoj zabludi,jer ako si procitala komentar,pod nadimkom „neobrazovan“a mislim da se taj samo tako predstavio a vrlo je obrazovan,u kome ti je lepo razjasnjeno sta je uradio do sada tvoj ljubimac.Nadam se da uskoro nece vise pevati njegovu omiljenu pesmu a ni ti takodje.

 7. Neobrazovani!
  Nepoznajem Evicu.Nezanimame njeno političko opredeljenje.
  Pošto sam ja drug i komunista.Osloviću Evicu,sa drugarice Evice.
  Drugarice Evice upravuste.Svaka cast.Rekli ste istinu.
  Ovaj neobrazovani frug je radnik RTB-BOR.Njemu je lepo.Lepo je skockao svoj život.Redovna plata od 70000 dinara,regres od 7000 dinara,topli obrok 7000 dinara.
  Ja radim kod privatnika i zarada mi je 20000 dinara.Regres i topli obrok je MISAONA IMENICA.
  Zato se bre pokri usima,pljuni u šake i pomogni RTB-BOR.
  Živeo RTB-BOR.
  SREČNO.

 8. TIto, tj. prvi s leva ili već iza kog nadimka se kriješ, je malo nervozan. ZAŠTO? Odlazi mu tata, tj. je***, tj. njegov sponzor ili već šta! Što je veća njegova galama i galama ostalih Sosinih dupelizaca i poslušnika to je ostalima jasnije da mu se bliži kraj. Mnogo ste se dali u pisanje, komentarisanje i agitovanje, znači kraj je veoma, veoma blizu.
  Živeo RTB Bor (ali bez Sose jer ga je upropastio)!
  ps. Ti privatnik!?
  Malo si se zajebo, RTB Bor nije privatizovan a nadajmo se i neće. Hteli su to u narednom periodu da urade baš taj Sosa i njegovi drugari Bogićević i Dušan Petrović kao i ostala njegova sada bivša bratija iz DS.

 9. Poštovan!
  Pažljivo sam čitao Vaše komentare i imam utisak da ste pomešali babe i žabe.
  Npr. neobrazovani kaže šta je dotični direktor uradio za selo Šarbanovac_ , pa šta je uradila opština za to selo ili mesna zajednica sela, šta ima RTB BOR sa selom Šarbanovac??, niti ima tamo rudnog ležišta , niti RTB otkupljuje zemljište u tom ataru – nema potrebe za tim.
  Činjenica je da odkad je živnuo rudnik odnosno RTB živnuo je i grad, e sad o dugovanjima nemogu komentarisati jer nemam nikakvih dokaza, zato postoje institucije , pa neka se one pozabave time.

  „DRUG“ Tito je u pravu, u RTB-u neko sedi i ništa ne radi za 70000 dinara, a kod privatnika za 20000 dinara nesme da sedne ni minut za radno vreme od 8 sati, a možda i više od 8 sati. Ipak pojedini u RTB-u traže prko hleba pogaču.

 10. Neobrazovani!Nebudi glup.Niko nije rekao da je RTB-prodat.Ja ti samo naglašavam da si sebi skockao život.Radiš ti i tvoja žene u RTB-BOR,pa vam nevalja TATA.Ako ti navalja pa ti idi.Doćićemo mi.Mi što radimo kod privatnika 12h za 20000.Nama je prekrasno a tebi siromahu je teško.
  Narode njemu je teško sa prihodom iz RTB-BOR od 140000 u kuci svakog meseca.
  SRAMOTA.
  Ja bih tebe-nedovršeni kod privatnika.Da tamo zaradiš platu.
  Želim TATI dobro zdravlje i dosta BAKRA.I da se neobazire na ovakve polupismene izjave.
  SREĆNO DRUGOVI.

 11. Gospodine „neobrazovani“!!!
  Tako dvosmisleno pokušavate da se sakrijete iza ovako provokativnog pseudonima,što Vam očigledno,po nekim reagovanjima,donekle i uspeva.Naravno,niste toliko ni neobrazovani,no sudeći po leksičkim i sintaksičkim greškama i nepreciznostima,ni obrazovani.Ne piše se „zajebo“,nego „zajebao“,što bi neko s ambicijom statusa po obrazovanju trebalo da zna.Neću dalje o tome jer nije to cilj mog reagovanja.
  Naime,ja sam Evica Kokelić,predstavila sam se,izjasnila i ispoljila u najiskrenijem stavu i viđenju stvari u našem Boru.Vi gospodine „neobrazovani“ s obzirom na očigledan stav „sa visine“ i želju nametanja vrednosnih sudova i kvalifikativa o svemu i svačemu trebali biste da imate više akademske kuraži i intelektualne drskosti i da se lepo predstavite,a onda,da samo deo energije koju koristite za blaćenje i nipodoštavanje dela drugih i inih,iskoristite za navođenje,opis i otelotvorenje svojih dela i monumenata.Dajte da vidimo šta ste Vi uradili za ovaj grad,kraj,pa i za moje selo.
  Prosto je neverovatno da ne razumete da se ovakvi investicioni planovi nigde u svetu ne realizuju za godinu-dve,treba tu malo više vremena!
  Pa i ako imate neku validnu argumentaciju,gospodine „neobrazovani“,izvolite,zarad znanja i zvanja,koje očigledno želite da nagovestite,predstavite se i navalite sa tezama.
  Svi Vas jedva čekamo.
  P.S. Ja ću ostati Evica Kokelić i kada budem,ako budem morala,da demantujem samu sebe.Nisam Stvoritelj ni sveznajući,ali se nadam da taj dan nikad neće doći.

 12. Draga moja Evice.Stali ste sa pisanjem.Vaš prijatelj“NEOBRAZOVANI“ se nešto ućutao.Pomgodila ga istina.Veliki pozdrav ya drugaricu Kokelić.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !