);

“Lampa” koja je ukrasila Bor

Bor, 16. oktobar

Autor: M.C.

Na juče završenom konkursu Zelene liste i BCIF-a za izbor najefektnijeg predmeta od recikabilnog otpada najviše glasova osvojila je „Lampa“, vajarsko delo učenika Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Bora. Nakon jednomesečnog glasanja putem interneta konačnu odluku doneće stručni žiri, koji će proglasiti apsolutnog pobednika i najboljima dodeliti nagrade, 5. novembra, na završnoj manifestaciji projekta „Oplaneti se. Recikliraj“. Na konkursu je učestvovalo 12 škola i vrtića iz isto toliko gradova u Srbiji. „Lampa“ je osim najviše glasova u Srbiji, izazvala i puno pregleda i pozitivnih komentara putem društvenih mreža, a izaziva pažnju i gradjana Bora.

-Ovo je bio događaj za celu školu. Deca su donosila razni otpad sa svih strana. Kada je lampa postavljena na školsku zgradu gotovo ceo grad je „obasjan“ i svako može i želi da vidi to novo „čudo“, izum osnovaca „Duškove“ škole koja godinama i decenijama prednjači u mnogim aktivnostima. Stariji ljudi zastaju noću i dive se lepoti lampe. To je ukras za grad, a iz lokalne samouprave bilo je ideja da se ova jedinstvena „svetiljka“ postavi i u centar grada, recimo na krov zdanja Doma kulture-kaže Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača koje je nosilac projekta „Oplaneti se. Recikliraj“ u Boru.

Učenici škole „Duško Radović“ spremaju se za nove, slične akcije koje će imati ne samo edukativni i ekološki značaj, nego će i ulepšati svoj grad.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !