);

Dr Žarko Obradović u Knjaževcu: Prosveta nema dovoljno para da prati standarde EU

Bor, Knjaževac, 18. oktobar

Autor: B.F.

Dr Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi Srbije, posetivši, juče, Osnovnu školu “Kaplar” u Knjaževcu, zajedno sa lokalnim funkcionerima SPS-a, i u razgovoru sa direktorima osnovnih i srednjih škola, rekao je da se za prosvetu izdvaja malo para, jer je država siromašna. To je i glavni razlog što se teško prate standardi EU u ovoj, za narod i državu, strateškoj društvenoj oblasti. Ipak, naše obrazovanje je dobro, mada može da bude i bolje. Pitanje je, kako da bude bolje? Smanuje se i broj dece. Pokušaćemo uredbama i zakonima da najhitnije uredimo neke segmente  u organizaciji školstva. Jer, danas su, sem znanja, najveća ulaganja u bezbednost, što je nedovoljno poznato.

Nastavnici i direktori škola pitali su ministra Obradovića kako je moguće rešiti nezadovoljstvo roditelja ocenjivanjem njihove dece, tako da su nastavnici neopravdano izloženi neprijatnostima.

Dr Obradović je sa domaćinima prošetao do obnovljenog Doma učenika srednjih škola interesujući se za uslove života i rada knjaževačkih srednjoškolaca.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !