);

Pogledajte kako su osnovci od otpadaka napravili lampe, klupe, šahovske table…

Bor, 18. oktobar

Lampa od konzervi, flaša od starih diskova koju su napravili učenici OŠ „Duško Radović“ iz Bora, kante od otpadnog drveta u dvorištu OŠ „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca i reciklažna šah tabla učenika OŠ „Miodrag Čajetinac“ Čajka iz Trstenika osvojili su najveći broj glasova na glasanju za najefektniji predmet od otpada, prenosi Blic.

Akcija je trajala poslednjih mesec dana preko sajta Zelene liste Srbije – www.oplanetise.com.
Lampa na krovu škole, kante i šah tabla u školskom dvorištu potpuno su novi predmeti koji obogaćuju školske sadržaje učenicima iz ovih gradova, a napravljeni su isključivo od reciklažnih materijala, saopštila je Zelena lista Srbije.

Uvažavajući rezultate onlajn glasanja, konačnu odluku o najefektnijem predmetu od otpada izradjenom u okviru akcije „Oplaneti se! Oživi otpad“ doneće stručni žiri koji će u obzir uzeti i korisnost izradjenog predmeta za gradjane i zajednicu, kao i estetski izgled predmeta.

Predmeti od otpada nominovani za nagrade nastali su tokom proteklih pet meseci, u okviru aktivnosti članica mreže lokalnih ekoloških organizacija Zelene liste Srbije u 12 gradova.

Akciju su pokrenuli BCIF i Zelena lista Srbije, u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Kraljevine Holandije, a u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“.

Telenor fondacija obezbedila je vredne nagrade za pobednike u vidu Telenor Internet kutka za škole, a BCIF će dodeliti specijalnu nagradu za najefektniji predmet od otpada za pobednike u kategoriji vrtića.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada za najefektnije mobilijare i predmete od otpada održaće se 5. novembra u Beogradu na Festivalu „Oplaneti se!Recikliraj“.

Za detaljnije informacije o samom konkursu, nagradama, načinu glasanja i kriterijumima za odabir najboljih radova sa konkursa zainteresovani mogu posetiti sajt http://www.oplanetise.com.

Lampa od konzervi, flaša od starih diskova koju su napravili osnovci iz Bora
Reciklažna šah-tabla iz Trstenika
Kante za smeće od starog drveta u Bačkom Petrovcu

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !