);

Zašto opštinska vlast ne funkcioniše?

Bor, 19. oktobar

Autor B.F.

Aludirajući na nedavnu konstataciju odbornika SO Bor Blagoja Spaskovskog da “opštinska vlast u Boru definitivno ne funkcioniše”, Dragan Marković, predsednik Opštinskog odbora DSS-a naveo je nekoliko razloga. Prvo, opštinska inspekcija već dve godine nema načelnika, Toplana je nespremno krenula u novu zimsku sezonu, postoji sumnja da je urušen sistem javnih nabavki. Na primer: da li je ulica Zeleni bulevar nezakonito asfaltirana, ko vrši nadzor javnih radova, ko plaća te radove?

-Pozdravljamo sve što je u gradu urađeno, ali je puno toga nezakonito.Tek kad se posao završi, traže se modeli za zakonitost. Zato je neophodno da se ustanovi zaštitinik građana, što je i zakonski regulisano. Aktuelna vlast treba da se dozove pameti ili da se raspišu izbori-rekao je Dragan Marković.

Predstavnici DSS pitali su se zašto se Blagoje Spaskovski tek danas zalaže za promenu partijskih direktora kad su partije (DS, recimo) same menjale svoje direktore i to s aminovanjem odborničke većine. Da li su, samim tim, odbornici izmanipulisani.

Iza ove, najnovije akcije odbornika G-17 krije se – kruže priče – nove podele u upravljanju javnim i društvenim preduzećima. Sve će brzo da se vidi. Koplja će se, veruje se, lomiti na Direkciji za izgradnju i javnom stambenom koje drže Žikićevi socijalisti..

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !