);

Kako i kome davati stimulaciju?

Bor, 23. oktobar

ZAHTEV rukovodstvu TIR-a i RTB-a za ravnomerniju raspodelu stimulativnog dela zarade

Radi se o ravnomernijem stimulativnom nagrađivanju svih pogona TIR-a i radnika u tim pogonima. Sindikat Nezavisnost TIR-a  se zalaže za nagrađivanje radnika TIR-a i za radnike koji nikad nisu  dobili stimulaciju, a disciplinovano rade i savesno izvršavaju sve radne zadatatke.

Mi imamo uvid u  angažovanje radnika svih pogona TIR-a, težinu , složenost  i odgovornost radnih mesta  i uticaj negativnih faktora na zdravlje  tih radnika koji  moraju  da imaju  i adekvatne zarade , beneficije i stimulacije. Al, isto tako adekvatne stimulacije usklađene sa svakodnevnim zadacima  moraju da imaju i radnici Livnice, Bakarne žice, Energane, Transporta Radne zajednice. To znači, Topionica, Sumporna, Elektroliza imaće najveći zahvat u stimulaciji, ali nemaju stimulaciju  svi radnici  ovih pogona, a ostali pogoni i radnici nemaju nikakvu  stimulaciju ili je   dobijaju samo pojedinci.

Da li može da radi Topionca bez tih radnika, ili TIR bez Radne zajednice,  a Radna zajednica bez službe finansija, pravne službe ili drugih službi?

Kada je direktor odsutan njegov zamenik preuzima rukovođenje firmom.

Da li to znači da  firma može bez direktora ? Ako nisu bitni   pojedini  pogoni i  pojedini radnici  po analogiji može se i bez  pojedinih direktora.

Odbor sindikata Nezavisnost TIR-a, predsednik Dragan Jankucić, dipl ing teh.   

Share

One thought on “Kako i kome davati stimulaciju?”

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !