);

Ko to tamo cenzuriše lokalne medije

Bor, 25. oktobar

Saopštenje borskog DSS povodom nedavne konferencije za novinare te stranke

Umesto da bude Javni servis svih građana, imajući u vidu da se finansira najvećim delom iz opštinskog budžeta, TV Bor se pretvorila u glasnogovornika jednog dela vlasti, najčešće ekipe oko G17+. Žalosno je što se zarad demokratskog privida u tzv. Stranačkoj hronici, koja se emituje jednom dnevno nakon TV Dnevnika, emituju izveštaji sa stranačkih konferencija u kojima ne sme biti prave kritike aktuelne vlasti. U skladu sa najcrnjim tekovinama komunističke cenzure, konferencija DSS, održana 19.10.2012. godine, na TV Bor predstavljena je potpuno –  cenzurisano. I ono što je preneto, iskrivljeno prikazuje stav DSS po važnim pitanjima. Da nije bilo novinara drugih redakcija ispalo bi da je DSS podržao i pohvalio pojedine poteze loklane vlasti.

A na samoj konferenciji je rečeno, ono što i sami činioci vlasti potvrđuju, da “opštinska vlast u Boru definitivno ne funkcioniše”, da na TV Bor defiluje samo vlast, da menadžment JKP “Toplana” sakriva činjenicu da je grejna sezona loše pripremljena, da je javna nabavka za ugljeve  loše urađena, što se potvrđuje i time da još nema grejanja u celom gradu i da samo zahvaljujući  vremenskoj situaciji nema smrzavanja. Zašto onda građani plaćaju (ne)grejanje tokom cele godine. Preduzeća su u sve većoj dubiozi, vlast ništa ne čini da se ona podignu iz teške situacije, Odeljenje za inspekcijske poslove već dve godine – nema načelnika. Zašto?  Sistem javnih nabavki se ne poštuje. Na konferenciji je postavljeno pitanje Direkciji za izgradnju: Da li je ulica Zeleni bulevar nezakonito asfaltirana? Ko je, kada i na osnovu koje javne nabavke angažovao izvođača radova? Da li postoji ugovor o izvođenju radova? Ko vrši nadzor javnih radova, ko plaća te radove? Da li se u Boru favorizuju pojedine tašna-mašna firme sa po jednim prijavljenim radnikom za milionske poslove?

Dalje je istaknuto sledeće: DSS pozdravlja sve što je u gradu urađeno na dobrobit građana, ali je puno toga nezakonito urađeno.Tek kad se posao završi, traže se načini da se urađeno legalizuje. Zato je neophodno da se ustanovi Zaštitinik građana, što je i zakonski regulisano. Aktuelna vlast treba da se dozove pameti ili da se raspišu izbori.

Predstavnici DSS pitali su se zašto se Blagoje Spaskovski tek danas zalaže za promenu partijskih direktora kad su partije (DS, recimo) same menjale svoje direktore i to s aminovanjem odborničke većine. Da li zato što Tadić nije više predsednik Srbije, a ortoped Dulić ministar rudarstva? Da li su, samim tim, odbornici izmanipulisani tvrdnjom da će novoimenovani direktori biti bolji od prethodnih.

Očigledno je da ima i onih koji ovu TV doživljavaju kao svoju iako se finansira parama svih građana opštine Bor.

Opštinski odbor DSS Bor,

predsednik, Dragan Marković

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !