Принципа департизације ћемо се држати и надаље !!!

Бор,Београд,  29. октобар 2012. године,

Забранили смо функционерима УРС да се кандидују за места директора јавних предузећа

 

„Ми смо забранили нашим функционерима чак и да конкуришу за места директора у јавним предузећима и ја могу само да одговарам за оних 300 хиљада гласача који су нам дали поверење – да се наша странка доследно држи тог принципа. Влада ће у четвртак усвојити Закон о јавним предузећима којим се уводи обавеза јавних конкурса за избор директора у свим јавним предузећима, и у Републици и у Покрајини и на локалу. Тај закон ће почети да се примењује чим га Скупштина усвоји. Што се тиче наше странке, ниједан партијски функционер неће моћи ни да конкурише за та места, већ ће искључиво то бити професионалци“ изјавио је данас у Новом Саду Млађан Динкић.

„Принципа департизације ћемо се држати и надаље, а ако грађани на следећим изборима буду дали милион гласова, можда ћемо да преузмемо већу одговорност па ће у више предузећа тај принцип да се поштује. Ја не могу да одговарам за друге странке које тај принцип не желе да поштују јер није у њиховом програму“, рекао је Динкић.

Служба за односе са јавношћу

Share

One thought on “Принципа департизације ћемо се држати и надаље !!!”

  1. Тај закон ће почети да се примењује чим га Скупштина усвоји. Што се тиче наше странке, ниједан партијски функционер неће моћи ни да конкурише за та места, већ ће искључиво то бити професионалци“ 0, odlicno! A kako se tretira RTB Bor? Kao javno preduzece ili ne, posto je u vlasnistvu drzave? Ako jeste javno preduzece, da li ce se onda aktuelni predsednik OO URS-a tretirati kao partijski funkcioner ili kao profesionalac? Objasnite nam. Mnogo ste nam nejasni!

Ostavite odgovor