);

Bor: Poslanik bi i nove izbore

Bor, 3. novembar

Autor: M.M.Ilić

Milinko Živković se zahvaljuje na Šistekovoj nagradi u hotelu Jezero

U jednim nedeljnim novinama za Timočku krajinu danas je objavljen inetrvju sa narodnim poslanikom Milinkom Živkovićem, predsednikom SNS za Borski okrug i zamenikom direktora RTB-a za investicije i odbornikom u SO Bor u kome je, izgleda, glavna tema i povod pitanje kako će ubuduće funkcionisati lokalna samouprava. I njemu, kao i još nekima iz istog političko-koaliciono-sabratskog ešalona, menjala bi se lokalna vlast kobajagi po modelu naprednjaka, mada je to apsolutno drugačija priča koju vodi, i koju je vodio i u vreme poslednjih predsedničkih i republičkih izbora, „gazda broj jedan“. Taj isti i najmoćniji u ovoj sredini zdušno je, sumnja se i u saradnji sa Milinkom, izgarao u izbornoj kampanji na strani DS i Borisa Tadića, a protiv SNS i Tomislava Nikolića. Zar je i to potrebno podrobnije objašnjavati?

Nećemo se zadržavati na celini intervjua koji je urađen korektno s novinarske strane, nego ćemo podsetiti recimo na mišljenje novopečenog poslanika da TV Bor treba drugačije organizovati kako bi se čula i videla druga strana (kao da im je to neko do sada branio) ili da se zbog loše kadrovske politike teško završavaju najvažniji infrastrukturni,  i još neki, poslovi i poslići. A baš te kadrove su postavljali, pre toga i smenjivali, isti odbornici predvođeni DS, pa sad im smetaju isto kao što smetaju i socijalisti koji neće da slušaju, a ovi prvi, demokrate, nikog, pa ni gazdu, ne diraju, a samim tim ni SNS! Lepo rečeno! Jedino je, veli, Milinko, Dalibor Orsovanović oličenje jakog direktora u Komunalnom i njega ne treba, ni slučajno, smanjivati. Čovek je rođen za to i takvo radno mesto. I sve će biti u najboljem redu i rasporedu samo da se „skine“ direktor Direkcije za izgradnju grada, jer oni  „imaju osobu“ za tu funkciju. Ko li je i kakav taj velikan našeg graditeljstva, samo Milinko, i još valjda jedan odbornik, znaju to ime. Direktor JP za stambne usluge ovog puta nije spomenut, možda iz nekog nepoznatog razloga. Milinko ima mnogo planova, verujemo i za RTB, jer SNS je dobio taj resor u državi, pa moglo bi i Milinku da se omili mesto Blagojevo. Ovaj, Blagoje, ne bi možda imao ništa protiv, s tim što će za tu fotelju, najverovatnije, biti raspisan konkurs, što nekima neće odgovarati. Milinku hoće, jer je ostao čist iz 1999., ili godinu kasnije, nebitno je! Napokon, on i nije tako sporan ni kao čovek koji iznosi svoje mišljenje pod uslovom da je iskren, ali, zar mu njie jasno, da ga u tom pohodu na vrhove perfidno sprečava onaj što mu je „uz koleno“. Moguće je i nenamerno, ali ne čini mu, ruku na srce, dobro. Jer se taj moćnik preko Milinka UDVARA naprednjacima, što je pokazala i slava SNS u Boru, u prostorijama bivše, propale „Jugobanke“.

Milinko je protiv političkog i zapošljavanja preko veze, posebno u RTB, gde je za četiri poslednje godine zaposleno oko 800, a prema našim informacijama, samo 500 u vreme predizborne kamapanje kad se i srcem i dušom radilo za „žute“ a PROTIV naprednjaka i Tomislava Nikolića. Trojica su zapošljavala, dvojica izvršavala, pa to znaju i deca u Boru. Istina je da 5.000 radnika u RTB „prima zavidne plate“, ali da 100.000 ljudi od toga ima koristi, e previše je, gospodine poslaniče od pre mesec dana. Cela Opština Bor ima oko 49.000 stanovnika. Pa ni tvrdnja da će se graditi i obnavljati sportski i kulturni objekti u gradi i selu, nije ništa novo. To se radi decenijama, zavisno od debljine lokalnog budžeta.

Spomenuti su i mogući izbori ukoliko ostane po istom, jer navodno „ vlast u opštini ne funkcioniše“ zbog političkih kadrova i nesposobnjakovića kao da ih je neko s neba poslao ili je to bio koalicioni dogovor partnera koji su stvarali vlast. Tad vam je bilo lepo i lako, tad ste bili, zar ne, manje zahtevni. Apetiti politički, ovde i danas, nisu mali, poslaniče, jer se na taj način čuva stečeno i gradi – iskustvo nas uči – uglavnom po ličnoj volji.

Povrh svega, meni se kao nešto pričinjava: nije li ovo sve u intervjuu Milinkovo (ne) političko mišljenje ili se neko drugi zadenuo u te slatkaste rečenice s primesom dobrodušnosti i velikogrudosti za svoj napaćeni narod pod socijalistima, ne samo Dragana Žikića, nego – neka objasni(e) – i Ivice Dačića, Branka Ružića, dr Žarka Obradovića, Petra Škundrića, Miće Jovanovića…

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !