);

EUROAKVA SA PADINA RTNJA

Bor, 3. novembar

Tekst i foto: B.Filipović

Fabrika vode Euroakva u čiju je proizvodnju uloženo oko 3,5 miliona evra ostvavriće ovogdišnji plan proizvodnje od 6 miliona litara, što je samo deset odsto proizvodnog kapaciteta.

-Naš ambicija je da fabrika narednih pet godina ispuni proizvodni maksimum. To prevashodno zavisi od potreba na domaćem, ali i stranom tržištu. Poznato je da će u svetu uskoro vladati velika potražnnja za zdravom pijaćom vodom i mi tu vidimo šansu. Smatramo da kvalitetom vode iz zdravih izvorišta možemo da zadovoljimo probirljivo svetsko tržište. Pun proizvodni i finansijski efekat, uz dodatna ulaganja, očekuje se tek 2015. godine – kaže Nikola Rašić, direktor boljevačke Fabrike vode Euroakva.

Sadašnji kapacitet izvorišta je 65 miliona litara godišnje.

-Neki fabrikuju vodu, mi samo punimio. Naša voda je zdrava i čista. Preostaje dalje osvajanje tržišta i upošljavanje novih ljudi. U uslovima žestoke konkurencije „Akva“ planira da investira dodatnih milion i po evra – kaže Vladislav Milojević, komercijalni direktor.

Fabrika je u podnožju Rtnja, planine bogate izvorištima zdrave pijaće vode. Jedno od tih vrela je i „Buk“ u blizini manastira Lozice na 18 kilomegtara od Koridora 10.  Ova izvorišta nalaze  se u ekološki čistoj sredini i pod zasštitom su države. Voda je na dubini od 160 metara i bez ikakvih tretmana direktno odlazi u punionice na flaširanje. Pakovanja su u staklenoj i pet ambalaži.

Nikola Rašić posebno podseća na Rtanj, čuven po svojoj mističnosti, lekovitim biljem, poznatim rtanjskim čajem ( pomaže potenciju ), prirodnim, turističkim atrakcijama i starim uglejnokopima nemačkih vlasnika, zahvaljujući zalaganju Megatrend Univerziteta, izgradnjena je i prve fabrike pijaće vode u istočnoj Srbiji. Prve količine zdarve, rtansjke, flaširane vode ovih dana otprmeljene su na Maltu i u Nemačku. Brendirana voda Euroakva „Ultima“ od osnivanja prodaje se širom Srbije i Crne Gore.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !