);

Novim resursima od 72 tona zlata, projekat Avale bliži ekonomskoj održivosti

Bor, 7.novembar

Kanadska kompanija Avala Resources, koja istražuje mineralne resurse u istočnoj Srbiji, saopštava da su nakon završetka poslednjeg proračuna rezervi na istražnom polju „Korkan“ na Crnom Vrhu, ustanovljene nove rudne rezerve od 30 tona zlata.

„Sa već otkrivenim rezervama na istražnom polju „Bigar Hill“ na istoj planini, to ukupno iznosi 72 tone zlata sa graničnim sadržajem zlata od 0,6 grama po toni”, rekao je menadžer istraživanja u Avali Resources Justin van der Toorn.

“ Kao jedna od najvećih istražnih kompanija u Srbiji, ponosni smo što možemo da objavimo novo otkriće. Ono predstavlja veliko dostignuće za naš čitav istraživački tim i jasno pokazuje potencijale za dalja otkrića uz moderan i sistematski pristup istraživanju. Imali smo uspešnu godinu istraživanja i ovi rezultati nas vode dalje ka našem cilju da razvijemo ovaj, već postojeći projekat zlata. Naš sledeći cilj će biti izrada preliminarne ekonomske procene, nakon čega će kompanija moći da pređe u fazu predizvodljivosti“, naglasio je ovaj stručnjak.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj svake istraživačke kompanije je da se nova otkrića razviju do aktivnih rudnika, a Avala Resources „naporno radi ka tom cilju“.

„Trenutno se fokusiramo na tehničke i ekonomske aspekte od kojih će zavisiti da li je ovaj rudarski projekat izvodljiv, i s tim u vezi u toku je izrada nekoliko studija u kojima se ispituju najbolje metode da bi se obezbedila ekonomska isplativost projekta otvaranja rudnika,” dodao je van der Toorn.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !