);
Breaking News

Bor: Kanadski inspektori izvinili se za vređanje radnika

Bor, 9. novembar

OBAVEŠTENJE

Na zahtev sindikata Nezavisnost TIR-a održan je sastanak predstavnika sindikata grane INDISTRIJE  ENERGETIKE I RUDARSTVA NEZAVISNOST    sa poslodavcem  TIR-a, Bobanom Todorovićem i instruktorima iz Kanade povodom nemilog događaja kada je jedan od instruktora isterao dva radnika iz fabrike FRP-a u sastavu TIR-a.

Ukazali smo na neprimereno ponašanje instruktora kanadske firme, na  uvredljive psovke i opaske  upućene radnicima i članovima njihovih porodica.

Odmah je usledilo izvinjenje  uz komentar da su to bile  šale sa radnicima i da su psovke naučili ovde u Srbiji.

Naš odgovor je bio da je nedopuštena takva ,,šala,, nakon koje radnici dobijaju otkaz a nakon toga, te ,,šale,, dobijaju sasvim drugo značenje jer većina ovih radnika ima porodicu i nema drugi  izvor zarade.

Ukazali su da  pojedini radnici ne poštuju u potpunosti disciplinu.

Po tom pitanju Sindikat ima jasan stav:

RADNA DISCIPLINA MORA DA SE POŠTUJE U POTPUNOSTI  !

Ovaj je zahtev  upućen svim radnicima:

Poštujte pravila,  izvršavajte savesno svoje radne  zadatke  a za sve vrste mobinga obratite se sindikatu Nezavisnost jer će on u tom slučaju uvek odbraniti vaša prava jer su osnovana.

Upozorili smo na  nedostatke  iz oblasti  Bezbednosti i zdravlja na radu .Prihvatili su dobronamerne kritike.i predlog sindikata Nezavisnost da predsednik sindikata  Nezavisnost provede jedan dan u fabrici sa radnicima i time stekne realnu sliku i pomogne da se radni i međuljudski odnosi poprave, poboljša kvalitet radova i ubrzaju procesi na izradi opreme za Topionicu i novu fabriku Sumporne.Glavni instruktor je prihvatio dobronamerni predlog sindikata i u to ime simbolično dao zaštitna sredstva.

Cilj sindikata Nezavisnost je jasan , zaštititi radnike, izboriti za bolji materijalni položaj,  pobaljšanje radne i proizvodne discipline i uspostavljane  korektnih odnosa sa poslodavcem  u ovom slučaju sa kanadskim instruktorima, što su oni prihvatili uz obećanje da se obostrano radi da ovakvih slučajeva ne bude,

Predstavnici grane IER Nezavisnost koji  su samo zbog ovoga doputovali iz Beograda upozorili su da će pratiti razvoj događaja na terenu i po potrebi reagovati kod predstavnika kanadske firme i kod kanadskog abasdora.

Odbor sindikata Nezavisnost TIR

Predsednik Dragan Jankucić,dipl ing.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !