);

Poslovodstvo RTB Bor ne uliva poverenje radnika i sindikata

Bor, 27. novembar

Poslovodstvu RTB-a

Radnicima TIR-a

Izlazak RTB-a iz restruktuiranja sada je izvestan i rok je polovina 2013. godine i, kao što je najavljeno, RTB je prva kompanija koja će zbog pozitivnog poslovanja, tj. samoodrživog poslovanja izaći iz restruktuiranja. To otvara mnogo važnih pitanja od dugo najavljivanog formiranja jedinstvenog preduzeća, da li će RTB i u narednom periodu biti pozitivan , koliko je zaista dužan , šta će biti sa dugovima  RTB-a nakon izlaska iz restruktuiranja, ali i  ko će preuzeti odgovornost za eventualno  negativno poslovanje  preduzeća u sastavu RTB-a  i posledice toga?

Najveća odgovornost  poslovodstva  u tom slučaju  biće  sudbina radnika.

Pojedini  u  poslovodstvu su ispunili uslov za penziju, neki imaju još par godina, a ima u poslovodstvu i penzionera koji rade  pod ugovorom o delu, a  najgore je da su pojedinci pokazali već sada  bahat odnos prema radnicima i svi  oni  mogu otići kad god smatraju da je njima ili firmi krenulo loše. Zbog toga ovi  ljudi u poslovodstvu  sigurno ne ulivaju poverenje radnicima , ali ni sindikatima.

Više od pola godine sindikati nisu  imali ni jedan sastanak sa poslovodstvom, očigledno je da poslovodstvo izbegava sastanke sa sindikatima zbog nagomilanih i nerešenih problema. Kolektivni ugovor u TIR-u nije potpisan, što je veoma loše za radnike TIR-a, a to je jedan od uslova koji štiti radnike po izlasku iz restruktuiranja. Pojedinci u poslovodstvu su se suviše osilili i moguć je protest sindikata koji bi upozorio Vladu Srbije na postojeće probleme.

Odbor sindikata Nezavisnost,

predsednik, Dragan Jankucić,dipl.ing.teh.

Share

One thought on “Poslovodstvo RTB Bor ne uliva poverenje radnika i sindikata”

  1. Najzad jedna dobro i tacno napisana izjava sindikata Nezavisnost. Ovaj sindikat bar nesto izjavljuje. Ostali samo cute kao da se nista ne dogadja.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !