);

Kupiti nova sanitetska vozila

Bor, 29. novembar

Agenciji za privatizaciju

Upravnom odboru i Skupštini TIR-a

Zahtev sindikata Nezavisnost TIR-a za zamenu dotrajalih i neupotrebljivih sanitetskih vozila novim.

U TIR-u je  dežurstvo sa sanitetskim vozilima praksa i realna potreba stara  preko 60 godina. Suvišno je reći koliko je života za to vreme spašeno, koliko je hitnih intervencija bilo.

Vozači TIR-a odlično poznaju sve  pogone i svaki kutak u TIR-u i RBB-u i  brzo reaguju i povređene  radnike za kratko vreme odvezu do bolnice, a bolesne hitno u Dom zdravlja ili u bolnicu. Bolničkom sanitetu je potrebno duplo više vremena pod uslovom da nije na intervenciji.

Pogoni u TIR-u i RBB-u su dislocirani i pogoni sa povećanim rizikom po zdravlje radnika, i pored svih preduzetih mera opreza,  dolazi do povređivanja radnika, ali  pravovremena intervencija u tom slučaju spašava život.

RTB je učestvovao u kupovini aviona kad zatreba  da se preveze radnik hitno  do Beograda, mi smo u TIR učestvovali u izgradnji hipodroma i  karting staze, ali ni jedna od ovih  akcija ne može spasiti život radniku ako se sa mesta nezgode pravovremeno ne dopremi do bolnice.

Sada smo ostali bez oba sanitetsaka vozila, jer su  tehnički neispravna i predstavljaju opasnost i za vozača a kamoli za bolesnika.

Potrebno je hitno doneti odluku da se umesto ovih vozila kupe nova, a ova prodaju na licitaciji i deo sredstva iskoristi za nabavku novih.

Sindikat NEZAVISNOST TIR,

predsednik, Dragan Jankucić, dipl ing. teh.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !