Bor: Novi direktori, prevremeni izbori

Bor, 5. decembar

Vanredni izbori Boru su potrebniji nego Zaječaru, jer Bor i nema opozicije, što nije dobro

Autor:Milovan M. Ilić

Ni novi direktorski kadrovi, a novi su samo u dva centra, onom za kulturu i drugom, većem, sportskom, dok su ostali, pa i rokade u Toplani i RBB, već viđena filmska priča. Direktori i predsednici upravnih odbora u poslednje vreme, menjaju se kao na filmskoj traci. Čas jesu, čas nisu. Da li su iz iste partije, ni to nije bitno.Važno je da slušaju glavnog GAZDU. A ko je taj gazda nedvosmisleno je saopšteno na jučerašnjoj sednici SO i to iz opozicionog reda ukoliko se tako nešto uopšte može smatrati kad je reč o SNS + NS. Bojana Dlbokić, zaposlena u Sportskom centru postala je direktor iste te firme na čije čelo je, takođe anoniman, došao pre manje od godinu, Oliver Sretenović. U Toplani je Žiku Petrovića zamenio Milan Stupar iz RBB, Petrović je, opet, kakvo iznenađenje, zauzeo mesto penzionisanog Nebojše Radoševića. U Apotekarskoj ustanovi, nakon filmskih obrta i Kovačevićevih dramaturških zapleta, Snežanu Janković koja je dugo „Živela za Bor“, zamenjuje „večita belosvetska putnica“, kako je iz CV pročitala dr Golubović-Šuput, Ankica Vulović. I to se nakako rešilo, bar dok ne počne emitovanje udarnog „Rezimea“ zaječarske BEST TV. Deni Čorboloković je postao direktor Centra za kulturu kako je Medija centar i ranije najavljivao, ali, ispostavilo se, prerano. Glavni gazda, izgleda, smilovao se tek sad pred Novu godinu ili je uvideo da klanjanje pred publikom, zajedno sa glumcima predstave „Kumovi“, ipak, zavisi i od ljudi iz kulturnog miljea grada. Deni je najnovije direktorsko ime i treba mu poželeti sreću. U atmosferi u kojoj jedna glava odluči i o tome da li će na zgradi Muzičke škole pisati POZORIŠTE, neće mu biti lako. Ovaj vredni i ambiciozni pregalac imaće, verujmo, snage da izdrži i takve pritiske od kojih su mnogi poklekli ne samo duhom.

U celoj toj kadrovskoj rašomonijadi – ni juče nije izostalo zapažanje – najdirljivije je postavljenje Vlade Stankovića za člana Opštinskog veća, gde će dočekati kolegu prosvetara i omiljenog nastavnika, nekadašnjeg uglednog direktora Gimanzije, prof. Slobodana Kneževića. Popularni profesor fizike, izvorni član SPS-a, dobija, očevidno je, konkurenciju u direktoru kriveljske škole Stankoviću, najverovatnije naklonjenom URS-u. Kako drugačije objasniti ovaj politički poduhvat dvojca sa kormilarom u kojem je neko pozicija, neko opozicija, a u suštini su ISTI, kao blizanci. Zaključak je: U Boru nema OPOZICIJE, u BORU ima samo POZICIJA. Boru su više nego potrebni prevremeni izbori. Više nego Zaječaru. Jer, zamislite kako bi izgledalo prekonponovanje vlasti u Boru? Recimo, ovako: SNS  (Milinko) + URS (Blagoje) + G-17 (Blagoje). SPS je, i jučerašnja sednica SO je pokazala, u apsolutnoj opoziciji. DS je, još, SAMO u vlasti!

Share

2 thoughts on “Bor: Novi direktori, prevremeni izbori”

 1. Milovane Milovane crni sine, vise postovanja za novoizabrane direktore, no no Milovame!!!!!!!Oni su vredno radili i napisali briljijantne planove i programe rada:
  1.BOSS je uvek u pravu
  2.Radicu uvek kako BOSS kaze
  3.Potpisivacu sve i svasta kako BOSS zamisli
  4. Ici cu u zatvor kad me BOSS optuzi da ne radim kako treba
  5. Ziveo BOSS koji brine o nama, cini sve da nama bude lepo, veselo i u hiljadama boja
  6.Gradjanima je lepo a njemu treba da bude jos lepse
  7.Jos jednom da nam bog cuva BOSS-a
  8 Samo da ja budem direktor i da me izabere BOSS

  Ovo bi ovi nesrecnici trebali da stave na svoj radni sto i svaki dan da citaju. Srecno im od mene.

 2. Bravo za komentar. Ovo sve vazi i za direktore RTB-a.
  Osnovni princip vlasti je upravo u tome: menjaj ambiciozne, pokvarene ili glupe cim se malo osveste gde su i sta rade. Tako se na mestu direktora ostaje jako kratko,a u opstoj atmosferi nesigurnosti, bez kriterijuma se sprovodi sve sto BOSS naredi.

Ostavite odgovor