);
Breaking News

Nije samo Kosovo i Metohija, cela Srbija je ugrožena

Bor, 8. decembar

Saopštenje Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Boru

Demokratska stranka Srbije objavila je Proglas „Srbija je ugrožena“. Tim povodom, Opštinski Odbor Demokratske stranke Srbije u Boru poziva sve sugrađane da svojim potpisom podrže ovu inicijativu i daju doprinos očuvanju teritorijalnog jedinstva naše zemlje.

Svi smo danas svedoci nepravednih presuda Haškog tribunala i politike svetskih moćnika, koja ruši ugled čitavog našeg naroda i pokušava svojim delovanjem da uruši integritet i celovitost naše države. Zato smo protiv uspostavljanja granica sa Kosovom i Metohijom, protivimo se članstvu u Evropskoj uniji i Nato paktu i zahtevamo raskid Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. Ekonomski sunovrat i sve veće zaduživanje dokaz da su sporazumi sa Evropskom unijom štetni po našu privredu i pogubni za budućnost naše ekonomije i države.

Zbog loše ekonomske i socijalne politike predhodne vlasti naši građani se nalaze u izuzetno lošoj socijalnoj situaciji. Stopa nezaposlenosti je blizu 30%, stopa zaposlenosti je ubedljivo najniža u Evropi, 80.000 preduzeća je blokirano, deset hiljada preduzeća je ugašeno, hiljadu ljudi svakodnevno ostaje bez posla, radnici rade za minimalne zarade koje nisu dovoljne da se podmire najosnovnije životne potrebe. Penzioneri su bačeni na marginu. Mladi su izgubili svaku nadu.

Za Evropsku uniju Srbija je najmanje bitna. Demokratska stranka Srbije se zalaže za ekonomsku saradnju sa svim zemljama – partnerima, koji tu saradnju ne uslovljavaju nametanjem za Srbiju neprihvatljivih političkih uslova, saradnju sa svim državama, ali na principu političke i ekonomske ravnopravnosti. Zato je neophodno obezbediti sredstva koja će biti uložena direktno u domaću privredu, oporaviti naš privredni sistem, sačuvati postojeća radna mesta i podstaći otvaranje novih.

Izgubili smo mnogo, sačuvajmo bar dostojanstvo. Zarad naših predaka, a pre svega zbog nas samih i naših potomaka. Zbog Srbije!

DANAS, 8. decembra, u nedelju, ispred Maksija i na ulazu u Zelenu pijacu aktivisti DSS prikupljaju potpise građana u akciji za spas Kosova i Metohije i Srbije.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama