SPO Bor: Novim izborima spasiti grad

Bor, 11. decembar

Opštinski odbor Srpskog pokreta obnove u Boru izdao je saopštenje povodom aktuelne političke i ekonomske situacije u gradu

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovane građanke i građani Bora, lokalna vlast predvođena URS-om i SPS-om nastavlja svojim lošim potezima da uništava naš grad. Obične marionete u rukama direktora RTB Bor, Blagoja Spaskovskog, izgleda samo klimaju glavom i poslušno izvršavaju njegova naređenja. Podanički, sa strahopoštovanjem…

Zaista ispod svake časti, gospodine Predsedniče Opštine.

Dok Vi, poštovana gospodo, rovarite opštinom, zapošljavate samo svoje stranačke kadrove i delite građane na one prvog, i one drugog reda, i dok za svoju nesposobnost primate velike plate, narod koji vas je glasao živi sve lošije i lošije. Prevarili ste građane Bora, gospodo, sva vaša obećanja slila su se u bedu građana.

To malo zaposlenih u RTB Bor ima, za sada, solidne plate, ali samo je dovoljno imati u vidu da su svi radnici RTB Bor primljeni na određeno i da produžavaju radne ugovore na svakih mesec dana, i biće nam svima jasno dokle će to trajati. Dugo neće, to sigurno.

Takodje, bez ikakvih tendera, RTB Bor za svoje potrebe, angažuje za izvođenje radova privatne firme, a pritom, ni jedna od tih firmi nije iz Bora. Da li to znači, gospodine Predsedniče Opštine, da su borski privatnici građani drugog reda i da se u Boru ne sme baviti privatnim biznisom?

Sledeći put, kada bez tendera, budete birali firmu za izvođenje radova, setite se da veliki broj naših građana radi upravo kod borskih privatnika i da ti isti privatnici imaju obavezu da im svakog meseca isplate zarade. Kako će to uraditi, gospodine predsedniče, kada im vi ne dozvoljavate da rade?

Zbog svega navedenog, zbog lošeg stanja u opštini, zbog toga sto ne smete da se suprostavite direktoru RTB Bor, već ste, naprotiv, u njegovoj senci, pozivamo vas da pod hitno raspišete prevremene lokalne izbore i dopustite da na vlast dođu ljudi koji će znati da vode svoj grad. Jedino tim potezom dokazali biste da ste častan čovek, a istovremeno, spasili biste  daljeg propadanja naš Bor, koji, duboko verujem u to, nosite u srcu.

Share

2 thoughts on “SPO Bor: Novim izborima spasiti grad”

  1. Šta vi očekujete od Blagoja kad je u RTB Bor marketing preuzeo čuveni RaiDOG koji je prelazio iz stranke u stranku dok ga nisu iz svih isterali, i sad je on stručnjak koji odlučuje o marketingu i internet konekcijama RTB Bor i ostalog sveta.On se ponaša , ali ne znamo uz čiju saglasnost kao da je RTB njegovo vlasništvo.
    Puna su mu usta bila mržnje prema svemu što je vezano za grad, pričao je kako ga samo novac interesuje pa kad kroz politiku nije uspeo eto ga do noge Blagoju kao đukac, a pljuvao je i protiv svoje sadašnje firme, vređao i prozivao imenom i prezimenom i gde mu je sad ta njegova opština, gde mu je čuveni estav… nema prodao sve.
    Na drugoj strani šta očekivati i od opštinskog veća koje se „pojačava“ čuvenim Dedom koji ne ume ni tri čiste da spoji a da ne izađe iz teme razgovora.
    Nema tu leba ali opština je nemoćna da se odupre na bilo koji način. Dokle su nas svi stručnjaci uključujući i Milinka doveli videli smo a šta će sve biti, videćemo vrlo brzo. Stranke u Bor ne postoje, postoji samo TRB Bor i niko ne sme da pisne.

Ostavite odgovor