SNS: Boru je potrebna promena vlasti

Bor, 21. decembar

Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo, kvalitativno drugačije, i nadamo se da ćemo ipak u ovom gradu naći istomišljenike za sprovođenje naših ideja, rekla predsednica Opštinskog odbora SNS Zlata Marković, prenosi Tanjug.

Sa slave SNS-a, Zlata Marković u sredini.
Sa slave SNS-a, Zlata Marković u sredini.

Zvaničnih razgovora o prekomponovanje vlasti u Boru do sada nije bilo, ali je tom gradu potrebna nova vladajuća koalicija kako bi ga vodili najsposobniji i najstručniji ljudi, a ne partijski poslušnici, izjavila je danas predsednica Opštinskog odbora SNS Zlata Marković.

Prema njenim rečima, OO SNS jedinstven je u stavu da ta stranka neće po svaku cenu da uđe u opštinsku vlast samo radi vlasti.

„Bor ima potrebu za prekomponovanjem vlasti u svakom slučaju, zato što priliku za vršenje vlasti, da upravljaju Javnim preduzećima i ustanovama, da nam u mnogo čemu kreiraju život u gradu, nisu dobili najsposobniji, najpametniji i najstručniji ljudi, nego su mesta dobili partijski kadrovi – poslušnici. Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo, kvalitativno drugačije, i nadamo se da ćemo ipak u ovom gradu naći istomišljenike za sprovođenje naših ideja“, rekla je Marković.

Ona je na stranačkoj konferenciji za novinare kazala i da „prekomponovanje vlasti znači potpuno obaranje sadašnje vlasti – smenu predsednika Opštine, smenu predsednika SO, pravljenje novog koalicionog sporazuma i preuzimanje odgovornosti“ i da je Srpska napredna stranka spremna na to.

U Boru su na vlasti koalicija URS (5), SPS-PUPS-JS (6) i DS (5) i SDP (4) sa 22 od ukupno 35 odbornika, koliko ima Skupština opštine Bor.

Marković je na konferenciji za novinare takođe iznela optužbe na račun JKP „3.oktobar“ u Boru tvrdeći da se seoski putevi održavaju selektivno, odnosno da se sneg čisti „samo do kuća članova i simpatizera DS-a“.

U telefonskom razgovoru sa Daliborom Orsovanovićem, direktorom JKP „3. Oktobar“ u Boru je rečeno da predsednici mesnih zajednica ili članovi Saveta daju prioritete za čišćenje seoskih ulica.

„Mi samo dajemo mašine koje će da uklone sneg a sve ostalo odlučuju ljudi iz mesnih zajednica, a mi kada nas pozovu, pošaljemo mašine u selo, a koje sokake i ulice će da se očiste odlučuju oni“, rekao nam je Orsovanović.

Share

3 thoughts on “SNS: Boru je potrebna promena vlasti”

 1. Necu nista reci samo cu citirati ljude koji su upoznati sa situacijom : „Idemo redom: Vredi procitati…

  1. predsednica Opštinskog odbora SNS Zlata Marković…
  – Nije vise pred.Opstinskog jer je isteko mandat – bice nobih izbora.

  2.Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo, kvalitativno drugačije, i nadamo se da ćemo ipak u ovom gradu naći istomišljenike za sprovođenje naših ideja….
  – Koje su njene ideje da njen suprug bude direktor apoteke a ona direktorica Doma Zdravlja.

  3.Zvaničnih razgovora o prekomponovanje vlasti u Boru do sada nije bilo.
  – Laz ,pregovori bili ali zbog njene alavosti nece vise niko da sa njome da razgovara i pregovara.

  4. Gradu je potrebna nova vladajuća koalicija kako bi ga vodili najsposobniji i najstručniji ljudi.
  -Da li ona sebe i svog muza zamislja kao najsposonije i najstrucnije.Sve koji su iole nesto vredeli ona je svojim ponasanjem i samovoljom na sastancima opstinskog odbora odbila od sebe i mnogi pametni su izasli iz SNS-a.

  5.Prema njenim rečima, OO SNS jedinstven je u stavu da ta stranka neće po svaku cenu da uđe u opštinsku vlast samo radi vlasti.
  – Opet laz, iza nje vise ne stoji niko sem Milinka Zivkovica, a zasto je on jos stiti to niko nezna.

  6.Bor ima potrebu za prekomponovanjem vlasti u svakom slučaju, zato što priliku za vršenje vlasti, da upravljaju Javnim preduzećima i ustanovama, da nam u mnogo čemu kreiraju život u gradu, nisu dobili najsposobniji, najpametniji i najstručniji ljudi, nego su mesta dobili partijski kadrovi – poslušnici.
  -Tacno je u Boru treba prekomponovati vlast.Tacno je da i pametni koji su se uclanili u nekoj stranci cekaju i zele da njihova stranka osvoji vlast i da kao clan te Vladajuce bude na celu nekog Javnog preduzece…Jedino se Zlata zalaze da nasi kadrovi iz SNS-a ne budu direktori nego clanovi drugih stranaka…Ovo je vise nego sramno sto je rekla…Valjda direktori trebaju da budu iz te stranke koja je na vlasti kako bi se zaposljavali njeni clanovi,kao sto je bilo i do sada sa drugim stankama…

  7.Ono što mi nudimo je nešto sasvim drugo.
  -Ono sto ona nudi to ni lud ne bih prihvatio…Kada bi vrh stanke u Beogradu znao kakve bolesne ideje ima ova zena mislim dabi odavno raspustili ovaj Opstinski odbor.Ali kako smo culi ,to ce uskoro i biti…Hvala im unapred.

  8.Ona je na stranačkoj konferenciji za novinare kazala i da „prekomponovanje vlasti znači potpuno obaranje sadašnje vlasti – smenu predsednika Opštine, smenu predsednika SO, pravljenje novog koalicionog sporazuma i preuzimanje odgovornosti“ i da je Srpska napredna stranka spremna na to.
  – Ona je to rekla ali da li misli bas tako, SNS u Boru je spreman ali ne sa njom…Ono sto milsi vecina clanova a to je preko 85% je da ona ne treba vise biti na celo SNS-a u Boru…Sto ce se uskoro i dogoditi…

  9.Kada je Zlata dosla u SNS bilo je tacno 1860 clana
  a posle dve godine sa njom na celu oko 1000 clanova…
  Ugled SNS-a je bio oko 95% u gradu
  A sada je ispod 0 %
  Vidi se da je mnogo doprinela unistavanju SNS-a u Boru.

  Mogu ovako ko zna dokle o njenim losim potezima i unistavanju Stranke SNS-a u Boru ali mislim i da je ovo previse…

  Beogradu cekamo na vas…Unapred zahvalni clanovi SNS-a Bor…“

  clan SNS-a petak, 21 decembar 2012 16:28
  Komentar je ostavljen na jednom od lokalnih sajtova i sve govori o situaciji u SNS u Boru.

 2. Gospođa Marković, nesumnjivo kao vrsan stručnjak i prevejani političar očigledno 5 dana po isteku mandata predsednika OO SNS Bor saziva KZM što nije mesecima radila. Zašto.

  Po njenoj zamisli to je spas i polu -virtuelni debakl svih ostalih i infuzija njenog trenutnog VD stanja jer predsednik OO SNS Bor vise nije i jedina koja može sazivati konferncije za novinare je Adrijana Janjić kao sekretar OO SNS Bor čiji je mandat 4 godine (a još nije prošla ni godina) Šta su ona i gospodin “ U sve se meša “ Živković zamisli pokazaće vreme ali u Beogradu iz izvora bliskih vrhu stranke ne samo da znaju sve, nego su i ona i gospodin Milinko dobili precizne odgovore i zabranu održavanja godišnje skupštine, daljnjeg.

  Ove optužbe na kadrovskom planu ne bih komentarisao jer je Zlada Maarković izuzetno dobar dr. specijalista opšte prakse i tu diskusije nema, a njenog supruga da li će i ko zaposliti u tim godinama videćemo.

  Dakle grešite ako mislite da se ne prati stanje u Boru i to rade i glavni odbori svih stranaka jer posle porasta rejtinga SNS-a ništa nije više kao pre, ali dr Marković u svakom slučaju neće biti na nikakvom značajnijem mestu- bar što se Srpske napredne stranke tiče a o ostalim detaljima raspravljaće glavni odbor za nekoliko dana.

  Možda su izvori bliski GO SNS neprecizni ili netačni ali pokušaji da se konferencijom za novinare samam postavi na čelo ozlojeđenog borskog stanovništva su više nego prozirni , da ne pomijemo zahteve koji koje je postavila a koji nisu nikakva tajna.

Ostavite odgovor