);
Breaking News

Eko jelka u OŠ „3. oktobar“

Bor, 22. decembar

Tekst: Saša Čorboloković

Foto: Mirjana Spasić

U vreme kada ne prođe dan, a da se ne plasira bar jedna  negativna priča o lošoj saradnji roditelja i nastavnika u školi,  jedan primer  iz  borske OŠ „3. oktobar“ baca u senku sve ostale.

Ines  Urbanović, majka tri devojčice koje pohađaju ovu školu, idejni je tvorac  i glavni realizator  eko- jelke, koja krasi veliki hol škole.  Jelka je napravljene od  8 477 plastičnih čepova  raspoređenih u 5 nivoa, visoka  je 1,9 metara bez postolja sa prečnikom 1,8 metara.  Njena izrada je trajala  punih 26 dana. Osim jelke, u saradnji sa učiteljima, mnogi učenici su od reciklažnog materijala zajedno sa njom, napravili  brojne poklone i ukrase, koji imaju upotrebnu vrednost. Na ovaj način učenici su stvarali i bili i vrlo srećni što mogu  svima da pokažu koliko su maštoviti i koliko je važno da postoji svest o zaštiti životne sredine.

Zaista lep gest jednog od roditelja škole . Ne preostaje ništa drugo nego pohvaliti i slediti ovako dobre primere jer u samo dobroj saradnji sa roditeljima, međusobnom poštovanju i uvažavanju  i sam rad u školi može biti mnogo lepši i uspešniji.

ines_njelka

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama