Bor: U budžetu rekordnih 2 milijarde. Trošiti samo po zakonu

Bor, 24. decembar

Budžet jeste ambiciozan, ali i ostvarljiv, mada je plan od blizu 2 milijarde dinara u rekordnim okvirima, neuporedivo veći od prošlogodišnjeg. Jer, i prethodni budžet je popunjen sa 95 odsto planiranih sredstava. Opozicija je imala niz zamerki s osnovnom opaskom da dolazi još jedna teška godina i zato je najvažnije kako će se novac trošiti, prvenstveno kad je reč o kapitalnim investicijama. Čelnici Opštine moraju voditi računa koga i kako plaćaju, pogotovu što oni 70 odsto i ovog zasedanja ne prate iz skupštinske sale. Nedovoljno je i odgovora na mnoga pitanja, o mnogo čemu se ćuti, problem je što se u gradu najviše radi mimo zakonskih okvira. Za dve i po godine odbornici nisu čuli najodgovornije za trošenje budžeta, a kad je i bilo informacija, to se događalo u načelu.

-Za Zoološki vrt ne mogu deca davati odgovore, njihov uzrast dopušta primereno razmišljanje njihovim godinama, drugo je gradonačelnik Jagodine „Palma“ koji ima pet poslanika i lako rešava recimo pitanje nabavke i plaćanja žirafe-rekao je dr Predrag Balašević.

-Deca su ocenila da im treba Zoološki vrt. Na narednoj sednici moramo raspravljati i o propaloj Zelenoj pijaci i otuđenoj Brestovačkoj banji. Budžet od 2 milijarde dinara samo raduje-podsetio je Blagoje Spaskovski napominjući da je sramota što se ne izvršavaju obaveze za dovršetak staračkog doma.

Dragan Žikić se založio za veća izdvajanja za socijalnu zaštitu i da je dobro što je predviđeno više para za sport i selo. Ipak, Kladovo i Negotin više novca ulažu za poljoprivredu nego Bor.

O predlogu budžeta iscrpno su govorili i odbornici dr Zlata Marković, Slobodan Knežević, Vlada Stanković, Dragan Marković i Valentina Novaković. Sednica je nastavljena diskusijama o budžetu za 2013.

Share

Ostavite odgovor