);
Breaking News

RTB „Invest“ sa troje zaposlenih među najuspešnijim u Srbiji

Bor, Beograd, 24. decembar

GEN-I iz Beograda, RTB „Invest“ iz Bora i RST „Korporejšen“ iz Novog Sada su među 90 najvećih firmi u zemlji jer su prošle godine zaradili 290 miliona dinara, a nijedna od njih nije zapošljavala više od troje ljudi, piše Blic.

Dvoje ekonomista i dva inženjera elektrotehnike koji sede u „Geneksovoj“ Maloj kuli u Beogradu u kancelariji slovenačke firme za trgovinu strujom GEN-I imaju tu privilegiju da im na poslu nikad nije gužva niti ih ometa buka, budući da su njih četvoro kompletna radna snaga firme koja već šest godina posluje u Srbiji, ponajpre kao dobavljač za EPS. Prošle godine ih je bilo troje, pa proizilazi da je svako u proseku prihodovao svojoj firmi preko šest milijardi dinara i zaradio više od 40 miliona dinara. Za taj posao su za srpske prilike bili i dobro nagrađeni – neto zarade su im lane iznosile u proseku 290.000 dinara mesečno.
U toj kompaniji kažu za „Blic“ da nameravaju da povećaju broj zaposlenih jer će imati više posla već od sledeće godine.
– Srbija je ključna država za tranzit električne energije u jugoistočnoj Evropi i raspodelu međunarodnih tokova električne energije – kažu u toj kompaniji za „Blic“.
Inače, GEN-I je državna firma koja imao udeo i u Nuklearnoj elektrani „Krško“. Njome upravlja Rober Golob, potpredsednik najveće parlamentrane stranke Pozitivna Slovenija koju vodi gradonačelnik Ljubljanje Zoran Janković. Golob je u Sloveniji postao najpopularniji menadžer jer je odlučio da prvo građanima, a onda i industriji smanji cenu struje pa potom i gasa za čak 30 odsto.

Lična karta kompanija
GEN-I d.o.o.  RTB Invest  RST Korporejšen
Pozicija na listi 43 74 84
Broj zaposlenih 4 3 3
Prihodi 19,149 mlrd 10,468 mlrd 9,339 mlrd
Profit 126.857.000 8.733.000 153.438.000
Delatnost trgovina strujom promet za RTB „Bor“ trgovina gasom

Posle GEN-I koja je 43. najveća kompanija u Srbiji, sledi RTB „Invest“ sa prihodima od 10,47 milijardi dinara i profitom od oko 8,7 miliona i nalazi se 74. mestu. U šturom finansijskom izveštaju te firme se navodi da se radi o preduzeću koje se bavi trgovinom metalima i metalnim rudama. Kako je „Blicu“ objašnjeno u Agenciji za privatizaciju, to preduzeće je nastalo kako bi RTB „Bor“ mogao nesmetano da obavlja promet kad je ušao u proces restrukturiranja.
Treća firma je RST „Korporejšen“ registrovana u Novom Sadu. Osnovana je 2010, a već prošle godine je izbila na 84. mesto najvećih firmi u Srbiji sa profitom od 154 miliona dinara. Posao im je tako dobro išao od ruke zahvaljujući „Gaspromu“ za koga su bili posrednik u prodaji gasa „Srbijagasu“ i njegovim zavisnim firmama Azotari i kikindskom MSK.
„Blic“ je kontaktirao te dve firme, ali nisu bili voljni da daju izjave za medije.

Share

One thought on “RTB „Invest“ sa troje zaposlenih među najuspešnijim u Srbiji”

  1. Ma da!!!! Mozda ima troje zaposljenih, samo sto za njih rade jos dvadesetak ljudi iz RTB DOO samo administraciju, a da ne pominjem ostalo

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama