);
Breaking News

Najavljeno predstavljanje „Radničkog kolektiva“

Bor, 9. januar

Autor: M.P.

U prostorijama Narodne biblioteke Bor danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja umetničkog izdanja „Radnički kolektiv“, autora Vladana Jeremića, Rena Rädle i Saše D. Lovića. Ova publikacija nastala je u okviru projekta Bore – ponekad i stalno, Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Bor.

O projektu i novoj publikaciji govorio je Dragan Stojmenović, bibliotekar zavičajnog odeljenja. On je najavio predstavljanje autora i specijalnog izdanja broj 1 za 17. januar od 18 sati u prostorijama borske biblioteke. Pozvani su svi zainteresovani, posebno radnici RTB-a na interkulturne razgovore o društveno-ekološkoj transformaciji, budućnosti rudnika, kao i borbi za održivost zajedničkih dobara.

Prošle, 2012. godine je proslavljeno 65 godina od izdavanja Borskog kolektiva, prvog glasila zaposlenih u RTB-u nakon oslobođenja 1947. i rukovođenja Narodnog fronta kombinatom bakra. Umetničke novine Radnički kolektiv koriste stare brojeve Borskog kolektiva iz 1947-1948. godine kao i  fotografsku građu skeniranu tokom projekta digitalizacije Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor.

Radnicki kolektiv konferencijaRadnicki kolektiv specijal naslovna

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama