);
Breaking News

Blagoje Spaskovski: Pouzdano znam da je bilo podmićivanja

Bor, 12. januar

Ovo je izjavio Blagoje Spaskovski, odbornik URS-a, na jučerašnjoj sednici SO Bor

Rasprava oko plaćanja poreza dovela u pitanje opstanak vlasti u Boru. Direktor RTB „Bor“ zatražio prekomponovanje vlasti u kojoj i on učestvuje, pišu Večernje novosti

Blagoje Spaskovski, odbornik URS i generalni direktor RTB „Bor“ zatražio je na u petak održanoj sednici lokalne skupštine da se prekomponuje vladajuća većina, koju čine URS, DS i SPS, ili da se ide na vanredne lokalne izbore.Povod je bila rasprava o otpisu kamata i mirovanju poreskog duga za firme koje posluju u Boru, koja je na kraju, ipak, usvojena.

– I pre nego što smo ovu tačku dnevnog reda stavili pred odbornike, bilo je slučajeva da se nekim privilegovanim firmama u Boru omogućava da ne plaćaju obaveze – kazao je Spaskovski, ne pominjući koja su to preduzeća. – Ne možemo firmama koje imaju 35 službenih vozila, više nego što ih ima RTB, omogućiti da godinama ne plaćaju obaveze, a da malim preduzetnicima deremo kožu s leđa.

Spaskovski je zatražio i preispitivanje rada lokalne samouprave i javnih preduzeća i najavio da će od Aleksandra Vučića tražiti zaštitu za sve koji rade dobro, dok ih neki u tome sputavaju i pišu im lažne prijave.

– Pouzdano znam da je bilo slučajeva podmićivanja, kako bi se nekim firmama u Boru otpisivala dugovanja – podvukao je Spaskovski uz obećanje da će odbornicima SO Bor dostaviti pismene dokaze o tome.

– Neko mora da odgovara. U protivnom, ili će se vladajuća većina prekomponovati ili idemo na nove izbore – zaključio je Spaskovski.

Dragan Žikić (SPS), predsednik SO, kazao je da je Upravni odbor JP „Za stambene usluge“ (na čijem je čelu kadar socijalista), još juna prošle godine predlagao donošenje ovakve odluke, ali da koalicioni partneri nisu to prihvatili.

– Ne vidim čemu tolika rasprava – kazao je Žikić. – Ovu odluku treba usvojiti, ali ne treba kriviti opštinske službe zato što rade po zakonu i ne dozvoljavaju da ima privilegovanih. Da naši službenici nisu radili kako treba i lokalna samouprava bi ostala bez izvornih prihoda.

Milinko Živković, odbornik SNS i poslanik te partije u Skupštini Srbije, koji je i zamenik generalnog direktora RTB za investicije, naglasio je da su kada se saznalo da će se ovakva odluka usvojiti, nekim firmama, po ubrzanom postupku, podeljena rešenja o plaćanju dažbina, dok su druge zaobiđene.

VETAR U LEĐA

– Neće SO Bor da propadne ako damo malo vetra u leđa firmama koje posluju ovde da se konsoliduju i počnu da ostvaruju prihode – ustvrdio je Živković. – Na taj način i lokalna samouprava će dobiti i to sigurno više nego da, kao što je to bio slučaj, svojim upornim insistiranjem za naplatu obaveza, prouzrokuje zatvaranje malih preduzeća.

Share

2 thoughts on “Blagoje Spaskovski: Pouzdano znam da je bilo podmićivanja

  1. Nije se gospodin koji trazi prekomponovanje vlasti promenio na brzinu bas bez razloga nego vidi zastitu iza trenutno najmocnije stranke i njenog presednika da nebi slucajno bio iza one strane brave.
    Da se podsetimo pre manje od godinu dana isao je po selima, mesnim zajednicama obecavao sve i svasta pred izbore (o cemu postoji video zapis mobilnim telefonom) u korist tadasnje vladajuce DS iako je bio clan URS-a. Pa je tako naprimer izreko poznatu recenicu „morao sam da se priklonim presedniku(tadasnjem Tadicu) jer je kod njega kasa sa novcem i samo ce nam on pomoci da prevazidemo ove teskoce“. Pa se zad zapitajmo sta radi opet „SERIF“ u ovom gradu. I samo da damo jos do znanja onima koji neznaju da mu je dolazeci privrednik iz SNS-a u Boru najbolji prijatelj.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !