);

Bor: Svakom novorođenčetu 10.000 dinara

Bor, 19. januar

Svako novorođeno dete u Boru dobiće u ovoj godini jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara, javlja Tanjug.

Svako novorođeno dete u Boru dobiće u ovoj godini jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara, a iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je oko četri odsto budžeta rekao je Nihad Mislimoski, član Opštinskog veća zadužen za socijalnu i populacionu politiku opštine Bor.

„Za Fond za populacionu politiku u prošloj godini izdvojeno je 24 miliona dinara, a za ovu godinu planirali smo 35 miliona. Do sada smo pomagali svako novorođeno dete koje je rođeno 1. januara, davali smo pakete za đake prvake, stimulisali smo vantelesnu oplodnju. Prošle godine svaka nezaposlena porodilja u opštini Bor dobijala je po 10.000 dinara do prve godine deteta“, rekao je Mislimoski Tanjugu.

On je podsetio da je pravo na jednokratnu novčanu pomoć porodiljama ustanovljeno dopunom Odluke o osnivanju Fonda za populacionu politiku opštine Bor iz decembra 2012. godine.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć od deset hiljada dinara, koje će u cilju povećanja nataliteta opština Bor isplaćivati porodiljama, mogu da ostvare majke sa teritorije opštine Bor, pod uslovom da imaju prebivalište i državljanstvo Republike Srbije najmanje dve godine.

Zahtev se podnosi u roku od šest meseci od dana rođenja deteta Opštinskoj upravi Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !