);
Breaking News

RTB BOR: Da li se za sutra sprema veliki „sindikalni rat“

Bor, 23. januar

Autor: M.C.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Predsedništvo republičkpog Samostalnog sindikata metalaca na čelu sa Zoranom Vujovićem dolazi sutra u Opštinsko veće sindikata Bor i Samostalni sindikat metalaca Rudnika bakra Bor da, shodno Statutu, smene Ljubišu Miljkovića i preuzmu dokumetaciju. U tom sindikatu RBB, nezvanično se doznaje, spremaju se da „lepo“ dočekaju predsednika i Predsedništvo, jer navodno nisu voljni da predaju pečat i pristupnice. Kancelarija ovog sindikata je preko puta Direkcije RBB, pa i nije teško da se ona „opsedne“ i izvrši upad onih koji su protiv stvaranja novog rudarskog sindikata.

Da će sutra doći do malog velikog sindikalnog rata u gradu bakra svedoči i informacija o zvaničnoj poseti sindikata Nezavisnost RTB ministru rudarstva dr Milanu Bačeviću koji ih je preslišavao o tome da li jesu ili nisu za prodaju prirodnih rudničkih resursa u Boru i okolini. Oni će ministru poslati i svoje stavove po tom pitanju i u pismenoj formi. Iza svega stoji i odluka u RBB i RTB da se osnuje novi, rudarski sindikat koji  očevidno podržava i ministar Bačević a što nije poznato široj javnosti.

Očekuje se da sutrašnji sindikalni skupovi  u Boru neće doneti prekretnicu u ovoj organizaciji bar za sada, ali će zasigurno uzbuditi duhove i pokrenuti mnoga važna pitanja. Nekome se, izgleda, žuri  i sindikate da  prekomponuje.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !