);

NUNS: Podrška formiranju Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara

Bor, Beograd, 25. januar

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravlja formiranje Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara i nada se da će konačno biti otkrivene sve okolnosti pod kojima su stradali Dada Vujasinović, Slavko Ćuruvija i Milan Pantić. Verujemo, takođe, da će komisija doći i do saznanja, ne samo ko su bili neposredni izvršioci ovih gnusnih zločina, već da će se saznati i imena nalogodavaca.

Bilo bi izuzetno važno ukoliko bi Komisija u svom radu došla i do saznanja da li je bilo opstrukcije istrage u slučajevima ubistva Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, takođe, podržava zahtev porodica radnika RTS-a poginulih u bombardovanju 1999. godine da se Komisija bavi i slučajem pogibije 16 radnika RTS-a.

Nezavisno udruženje novinara Srbije, međutim, izražava duboko nezadovoljstvo što je bilo potpuno isključeno iz procesa formiranja i predlaganja kandidata koji će činiti Komisiju za rasvetljavanje ubistava novinara.

NUNS je, podsećamo, krajem devedesetih, a i nakon toga, insistirao na rasvetljavanju ubistava naših kolega i činio sve što je bilo u njegovoj moći da se dođe do pune istine.

NUNS, ipak, veruje da će naše kolege, predvođene Veranom Matićem i Ljiljanom Smajlović, uz pomoć eksperata i uz logističku podršku Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade Srbije, uspeti u naporima da javnost konačno sazna punu istinu o ubistvima Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije, Milana Pantića, kao i 16 radnika RTS-a.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 25.01.2013.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !