);

Otkud sad cirkus u sindikatima RTB Bor

Bor, 25. januar

Autor: M.C.

-Osnivanjem novog sindikata rudara u Boru, u Rudnicima bakra Bor, stvorena je neviđena gužva i cirkus kakav se ne pamti. Reprezentativni  Samostalni sindikat metalaca, preteča novosnovanog (tvrdi se i nezakonitog) sindikata rudara, ne slaže se s tim i takvim ponašanjem, ali je i nemoćan da zaustavi nekoga ko hoće da izađe iz te organizacije. Nisu rešenje nesporazumi, manipulacije i krivične prijave, nerazumevanja i bahatost i zato republički Samostalni sindikat  i njegov predsednik Ljubisav Orbović sve čine da pridobiju članstvo za svoj program i ne utiču na nejedinstvo-rečeno je na današnjem sastanku Opštinskog veća Samostalnog sindikata Bor kome su prisustvovali i članovi Predsedništa istog republičkog sindikata.

Zoran Vujović, predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije ukazao je na neophodnost očuvanja jedinstva bez obzira na sve veće  podele, jer je borski sindikat najjači u zemlji i ne sme se dozvoliti tolika netrpeljivost i podvojenost.

-Niko nema pravo da nas svađa i vređa. Ko god je učinio nezakonitu radnju moraće da odgovara. Čujem da je održana i nova Skupština novog, rudarskog sindikata, oni, izgleda, neće da prestanu i neće zajedno sa nama, mada smo do juče bili u istoj organizaciji. Ne znam ko ih tačno podržava i šta se sve hoće, ali to nije na dobrobit članstva, što je osnova našeg rada. Nažalost, neko je ovde spomenuo da sada u sindikatima RTB Bor vlada cirkus koji se prenosi i na šire delovanje kao da nemamo važnijih pitanja. Pred nama je novi Zakon o radu, spomenut je i Akcioni plan restrukturiranja kombinata bakra, sutra se čeka privatizacija, a to su sve pitanja za zajedničko sindikalno angažovanje-podsetio je Vujović.

SIndikat Srbije smena 1SIndikat Srbije smena 2

Оставите одговор