);

Izabrani najbolji sportisti Bora 2012.

Bor, 28. januar

Foto: B.F.

Džudista Marko Nikolić i Bobana Veličković član streljačkog kluba „Bor 030“ najbolji sportisti Bora za 2012. godinu.

Sportista Bora 1Sportista Bora 2Sportista Bora 3Sportista Bora 4Sportista Bora 5Sportista Bora 6Sportista Bora 7Sportista Bora 8Sportista Bora 9Sportista Bora 10

Komisija za sport Opštine Bor je u saradnji sa Atletskim klubom Bor i Sportskim savezom opštine Bor proglasila najbolje u borskom sportu za 2012. godinu. Svečanosti su prisustvovalii najboljima u oblasti sporta dodelili priznanja, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Dane Korica. Najuspešniji sportista je džudista Marko Nikolić, član Džudo kluba Bor. „Zadovoljan sam postignutim u 2012. godini i mislim da sam zasluženo nagrađen“- reči su Marka Nikolića. Na listi nagrađenih je i kik bokser Siniša Vladimirović kao i rukometas Stefan Andrejević.

Najitaknutija sportistkinja je Bobana Veličković iz streljačkog kluba „Bor 030“ koja zbog učešća na turniru u Nemačkoj nije mogla lično da primi priznanje. Druga je Ivana Pavlović iz Bodi Bilding kluba Bor a džudistkinja katarina Veljković je na trećem mestu.

Ženski Košarkaški klub Bor i Džudo klub Bor su na listi istaknutih sportskih kolektiva dok je najboljom sportskom organizacijom proglašena muška Omladinska Rukometna ekipa Bor čiji je trener Vlado Knežević najuspešniji u kategoriji stručnjaka. „Meni ovo priznanje ne znači mnogo i verovatno bi mi više značilo da sam to dobio ranije, kao mlađi. Sada mi je satisfakcija i rad sa ovim dobrim momcima“ ističe Vlado Knežević. Nagrađeni su i trener streljačkog kluba „Bor 030“ Boban Marković kao i Žarko Mijatović, trener ženskog košarkaškog kluba.

Zoran Stojić je najistaknutiji društveno sportski radnik u 2012. godini, njemu uz rame su Milinko Živković i Boban Todorović. Spasoje Joković je posthumno nagrađen za dugogodišnji rad u sportu, a u toj kategoriji nagrađeni su i Vjekoslav Špehar i Slobodan Tomić. Nagrađeni su bili i perspektivni sportisti i to košarkaš Vuk Đorđević, plivač Marko Krtinić, rukometaš Stefan Aleksić, džudista Jovan Nikolić, fudbaler Stefan Stamenkovski i kik bokser Boban Nikolić. Perspektivne mlade sportistkinje su karatistkinje Tijana Jevtić i Nevena Perić, rukometašica Dejana Nikolov, košarkašica Iva Marjanović, džudistkinja Tamara Mihajlović i plivačica Milica Marković. Laureatima su se između ostalih obratili i uručili priznanja, predsednik Aleksandar Šoštar i Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

„Nagrađenim sportistima čestitam a onima koji to nisu ovog puta, poručujem da još vise rade, rezultat će doći. A što se tiče generalno sporta, jako je važna bolja saradnja vladinog i nevladinog sektora za funkcionisanje sportskih organizacija u Srbiji. Radićemo temeljno i studiozno u narednom periodu upravo na tome.“ – poručio je Aleksandar Šoštar.

Pre svečane dodele najboljima u borskom sportu za predstavnike Sportskog saveza Srbije prijem u sali Opštine Bor je priredio predsednik Skupštine Opštine Bor Dragan Žikić, objavljuje TV Bor.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !