);

Koliko ista roba košta u Beogradu, Boru i NS-u

Bor, Beograd, 2. februar

Izvor: Kamatica, APOS

Cene istih namirnica između Novog Sada i Beograda neznatno osciliraju, ali je zanimljivo da su u marketima u Boru neke namirnice znatno skuplje nego u dva najveća grada u Srbiji. Asocijacija potrošača Srbije – APOS odlučila je da uporedi iste namirnice u 3 tri različita regiona Srbije.

Prilikom monitoringa u Novom Sadu i Beogradu oslanjali smo se na markete koji su najdostupniji potrošačima, dok je Pokret potrošača Bor, članica APOS-a, izvršila monitoring u marketima Lav, Roda, Maxi, Idea i Dis. Cene osciliraju najviše u mlečnim i mesnim prozvodima.

Monitoring cena u Beogradu obavljen je u okilini centra u marketima: Idea, Cricketmarket, Supervero, Maxi, Sos Market. U Novom Sadu snimanje cena obavljena je u marketima: Tempo, Roda, Merkator, Maxi, Idea, Univerexport i Dis. A u Boru: Lav, Roda, Maxi, Idea i Dis.

Oscilacije u cenama za iste tipove namirnica u Beogradu, Boru i Novom Sadu. Očekivano, cene najviđe kod mesa, međutim zanimljivo je da su cene te i mnoge druge namirnice skuplje u Boru nego u Novom Sadu i Beogradu.

Razlike u cenama namirnica u Novom Sadu i Beogradu su gotovo zanemarujuće, dok se Bor pokazao kao skuplji.

Uporedne cene namirnica u Beogradu, Novom Sadu i Boru
Uporedne cene namirnica u Beogradu, Novom Sadu i Boru
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama