);

U NAJNOVIJEM „PULS-u ISTOKA“: „Kolubara“ i Galenika su „mala maca“ za RTB Bor

Bor, 6. februar

U najnovijem broju ilustrovanog dvonedeljnika Puls Istoka , koji izlazi u petak, 8. februara, čitaocima se nudi niz aktuelnih, zanimljivih  i ekskluzivnih rubrika od kojih se izdvaja intervju sa zamenikom direktora Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru, dr Milom Bugarinom „RTB Bor je u rukama tajkunsko političke elite“ . Na pet strana, dr Bugarin tvrdi da RTB gradi topionicu kakvu danas u svetu nema ni jedna zemlja, jer je nova topionica promašena investicija koja će kombinat bakra dovesti do bankrota, a glavni krivac je Blagoje Spaskovski. Zašto su prodati Belorečki peščar  i Kisikana? U Majdanpeku je katastrofalno,  u „Jami“ zabrinjavajuće, Cerovo je politički rudnik, Veliki Krivelj tek čekaju muke i nevolje. Glavni zaključak je, nakon ogromne pregršti podataka, analiza i naučnih saznanja, da su Galenika i „Kolubara“ „mala maca“ za korupciju, promašaje i nezakonistosti u poređenju sa RTB Bor. Tema broja je „Političke ljute bitke“, slika stanja na političkoj sceni Bora, Zaječara i Knjaževca. Pažnju će pobuditi i komentar  naslovljen „Sindikalni cirkus u RTB Bor“. Iz Majdanpeka je rubrika o komunalnim nedaćama s naslovom „Kad reka presuši, teku fekalije“. Srednje strane posvećene su izboru sportiste u Boru „Sportsko srce 2012“. Rubrika iz kulture je najbogatija do sada: O Srbiji na kartama Evrope i sveta piše Dragana Vidojković, a o borskom književniku, pesniku i aforističaru Milenu Milivojeviću beleži Stojan Todorović. Priču o desetogodišnjici od smrti pesnika Brane Petrovića napisao je Goran Trailović. U feljtonu „Veliki timočki reporteri“  pojavljuje se nekadašnji , neponovljivi Boranin i „Politikin“ novinar, Rajko Čukić. On je pisao o velikim radnim pobedama graditelja Đerdapa I iz 1968. godine kada je Dunav pregrađivalo 3.500 radnika iz cele bivše Jugoslavije.

Najnoviji broj „Puls Istoka“ objavljuje i stalne rubrike: recepti duše, Mala istorijska čitanka, Rajačka škola zdravlja… Novi broj je i nova potvrda slogana da je Puls Istoka prepoznatljiv u moru infromacija.

Share

One thought on “U NAJNOVIJEM „PULS-u ISTOKA“: „Kolubara“ i Galenika su „mala maca“ za RTB Bor”

  1. Već neko vreme u RBB-u se,bezuspešno, pokušava sa formiranjem nekakvog sindikata rudara uz obrazloženje da se RTB-u sprema prodaja a taj sindikat navodno treba to da spreči?! Valja napomenuti da bi to bio strukovni ili esnafski sindikat a to je najniži oblik sindikalnog organizovanja koji je svugde u svetu napušten kao krajnje neefikasan. Ovi „naši“ u RBB-u čak ni to nisu znali da urade kako treba već su ministarstvu rada predali falsifikovani zahtev za registraciju sindikata. Želja Blagoja Spaskovskog da ima svoj sindikat oličena u samozaljubljenom Ljubiši Miljkoviću,Loli Jašarević koja je mentor, savetnik i pravni zastupnik tog „sindikata“, bivšem direktoru koji to nije bio Nebojši Radoševiću i sadašnjem direktoru koji to takođe nije Živoradu Petroviću koji se zdušno po difoltu uključio u kampanju ovih dana dobija na ubrzanju.Neviđenim divljaštvom (podseća na 90-te),pretnjom gubitkom posla učlanjuju ljude u taj rudarski nazovi sindikat. Zašto im je to potrebno? Pa sigurno ne ni za kakvu odbranu RTB-a od prodaje jer tako nešto nije ni planirano državnom strategijom posle „izlaska“ iz restrukturiranja.Naprotiv, ovde se radi o pokušaju da se RTB mimo državnih planova proda, a kome drugom nego tajkunima, jer je prezadužen, jer su svi pogoni RBB-a i sva oprema pod hipotekom a radnici, osim malog broja izabranih, belo roblje. Zato im je potrebna apsolutna većina kroz kontrolisani sindikat da bi na vreme predupredili svaki otpor. Kao mogući kupac RTB-a pominje se Farmakom MB.

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama