);

Verica Kalanović: RTB Bor je perspektivno preduzeće

Bor, Beograd, 8. februar

Ministarka za regionalni razvoj, državnu upravu i lokalnu samoupravu Verica Kalanović izjavila je da je u Srbiji u ovom trenutku 180 preduzeća u restrukturiranju, u različitom statusu, za čije se subvencije iz budžeta daje 750.000.000 evra, objavljuje Tanjug.

„Neka su prespektivna kao RTB Bor, sa nekima se mora raditi, ona koja nemaju prespektivu biće ugašena“, rekla je Kalanović, učestvujući kasno sinoć u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

Ova preduzeća moraju biti rešena, „nećemo čekati da se sama od sebe reše kao što se cekalo u prethodnom periodu“ i neće biti državna, dodala je ona. Neka će biti osposobljena da budu održiva i rade u postojećem sistemu, neka će biti u mešovitom obliku privređivanja, neka će biti privatizovana, a ona koja nemaju nikakvu perspektivu biće zatvorena, objasnila je Kalanović.

Kalanović je istakla da je vlada zaustavila propadanja privrede i ocenila da se beleži blagi oporavak koji će rasti ove godine.

Biće više radnih mesta, strani investitori pokazuju interesovanja iz različitih država Evropske unije, Arapskih Emirata… Srbija nije precrtana zemlja već zemlja u kojoj će se raditi i sve bolje živet, rekla je Kalanović. Govoreći o zaduženosti zemlje Kalanović je ocenila da država ima kapacitet da vraća dugove.

„U ovom trenutku javni dug Srbije je takav da Srbija može da ga izdrži i da neće ući u dužničku krizu“, rekla je ona.

Kalanović je istakla da Vlada radi jako dobro, aktivnosti teku sinhronizovano, a to pokazuju rezultati „da smo u svim segmentima za šest meseci napravili mnogo više nego neke Vlade u prethodnom periodu za ceo mandat. U fokusu su ekonomija, Kosovo, evrointegracije i mi u vladi “ imamo konsenzus oko sve tri ove teme“.

„Očekujem dobijanja datuma za pregovore u junu, jer je Srbija dosta uradila na putu priključenja EU, rekla je Kalanović i istakla da je i EU zadovoljna rezultatima koje je Srbija ostvarila na tom putu.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !